У Харкові презентують другу хвилю масштабного соціологічного опитування про те, як українці розуміють права людини

П'ятниця, 23 листопада 2018, 18:15
У понеділок, 26 листопада о 13:00 у приміщенні прес-центру Kharkiv.today відбудеться прес-конференція, на якій представлять результати загальнонаціонального соціологічного опитування «Що українці знають та думають про права людини».
У Харкові презентують другу хвилю масштабного соціологічного опитування про те, як українці розуміють права людини

Захід організовано Центром інформації про права людини за підтримки Програми розвитку ООН в Україні. 

Під час прес-конференції йтиметься про те, які цінності і права є найважливішими для українців, зокрема для жителів Сходу, куди належить і Харків, чи вони захищають свої права і яким чином та як змінилося ставлення громадян до ситуації із дотриманням прав людини за два роки з часу попереднього опитування. Крім того, спікери обговорять вплив збройного конфлікту на сприйняття прав людини. 

Дослідження показало, що жителі Сходу України високо цінують особисті права, передусім свободу. Майже половина респондентів (43%) не відмовиться від свободи та громадянських прав на користь матеріального добробуту. Дев’ятеро з десяти опитаних серед загальнолюдських цінностей поставили свободу на перше місце (93%). Про це також йтиметься під час презентації дослідження.

Харків – третє місто у регіональному прес-турі «Що українці знають та думають про права людини». Подібні заходи вже відбулись у Краматорську та Одесі, а також відбудуться у Львові, Дніпрі із завершальною презентацією у Києві 10 грудня, з нагоди Міжнародного дня прав людини.

Метою проекту є підвищення обізнаності про права людини та поштовх громадян до більш активного захисту своїх прав, а також формування правової свідомості українців.

comments powered by HyperComments