Синоптики попереджають харків’ян про ускладнення погодних умов

Неділя, 25 листопада 2018, 12:37
26 та 27 листопада на Харківщині очікуються хуртовини, пориви вітру та зниження температури повітря.
Синоптики попереджають харків’ян про ускладнення погодних умов

Синоптики прогнозують приріст снігового покриву на 2 – 8 см (у південній частині області – до 12 см). На дорогах – ожеледиця, місцями ожеледь та налипання мокрого снігу.

«27 листопада – хуртовина, пориви вітру 15 – 20 м/с. Температура повітря 26 листопада протягом доби від 2 морозу до 3 тепла, 27 листопада зниження температури протягом доби до 0 – 5 морозу. Надалі подальше зниження температури вночі до 5 – 12 морозу, вдень – 0 – 6 морозу», - повідомили в гідрометцентрі.

Нагадаємо, на початку листопада рятувальники та дорожні служби Харківщини готові до роботи в зимовий період. За інформацією директора Департаменту цивільного захисту населення ХОДА Павла Пономаренка, з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на об’єктах гуманітарної сфери в зимовий період у ХОДА затверджено комплексний план заходів, розроблені порядки взаємодії диспетчерських та чергових служб щодо обміну інформацією. Разом з ГУ ДСНС в області розроблений план протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації протягом осінньо-зимового періоду.

Начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв повідомив, що цілодобово на чергуванні в харківському гарнізоні перебуває близько 500 рятувальників та 140 одиниць техніки. В резерві знаходиться ще близько 100 одиниць техніки та 500 рятувальників. Ще 100 чоловік у разі виникнення надзвичайних ситуацій готовий надати університет цивільного захисту. Також інженерну техніку та спеціалістів готов виділити Навчальний центр аварійно-рятувальної служби.

За даними заступника начальника Служби автомобільних доріг області Сергія Пляки, дорожники також провели повний комплекс підготовчих робіт.

 

comments powered by HyperComments