Харківський митник спіймався на хабарі

П'ятниця, 30 листопада 2018, 14:12
Слідчі прокуратури викрили митника на хабарі за «зелений коридор».
Харківський митник спіймався на хабарі

Слідчими прокуратури Харківської області спільно з УЗЕ в області ДЗЕ НП України під час отримання хабара був викритий головний державний інспектор митного посту «Харків-аеропорт». За словами начальника управління прокуратури області Сергія Перепелици, 56-річний чоловік організував злочинну схему систематичного вимагання хабарів.

Слідство встановило, зловмисник регулярно отримував хабарі від пасажирів, які ввозили в Україну багаж, що підлягає декларуванню. Зокрема, це були товари всесвітньо відомих брендів. Імпортери з метою економії на декларуванні та уникнення проходу через так званий «червоний коридор» робили спроби незаконно скористатися «зеленим». А даний інспектор за хабар пропонував уникнути адміністнеправомірноративного притягнення.

Чоловік був викритий по гарячих слідах. Згідно попереднім даним, він мав присвоїти 5 тисяч гривень хабара. Митника затримали  у порядку ст. 208 КПК України. Слідчі прокуратури готують повідомлення про підозру та клопотання до суду з метою обрання запобіжного заходу.

Встановлюються усі обставини справи. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

comments powered by HyperComments