У Харкові порушення правил пожежної безпеки призвело до пожежі, де постраждав чоловік (ФОТО)

Неділя, 2 грудня 2018, 12:17
01 грудня о 08:28 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному житловому будинку на вул. Планерній, 13 у Харкові.
У Харкові порушення правил пожежної безпеки призвело до пожежі, де постраждав чоловік (ФОТО)

До місця пожежі негайно прибули 2 пожежно-рятувальні відділення ДСНС на автоцистернах. На той час в одній з кімнат будинку горіли домашні речі та тверде паливо навколо металевої печі. Площа пожежі складала 5 кв.м.

Внаслідок дії відкритого полум’я власник домоволодіння (1954 року народження) отримав опіки обличчя та обох верхніх кінцівок. Найімовірніше він намагався самостійно загасити вогонь. Постраждалого каретою швидкої медичної допомоги госпіталізовано до 4-ї міської лікарні.

О 08:47 вогонь локалізували та о 09:00 – приборкали. Ймовірна причина виникнення пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Нагадаємо, що харківські рятувальники регулярно проводять профілактичні заходи з попередження виникнення пожеж у житловому фонді.

У розмовах з громадянами рятувальники нагадували, щодо недопущення захаращення чердачних приміщень, сходових клітин, нескладні правила що можуть зберегти майно та врятувати життя: перед тим, як вийти з дому, перевіряти, чи вимкнені усі можливі побутові електроприлади, не користуватися пошкодженими чи старими розетками та штепсельними вилками, слідкувати за цілісністю електродротів в оселі, не перевантажувати мережу. Також тримати під контролем обігрівальні прилади. Навчили дітей правилам поведінки вдома за відсутності дорослих та ховати від малечі небезпечні предмети.

Подібна робота проводиться постійно, тож рятувальники і надалі проводитимуть тематичні заходи серед населеннярайону, щоб громадяни не забували про важливість дотримання правил безпеки.

 

 

comments powered by HyperComments