Світлична під час зустрічі з головою КМЄС в Україні Ланчінскасом обговорила напрямки співпраці

Вівторок, 4 грудня 2018, 14:30
Під час зустрічі було сказано, що Консультативна місія ЄС продовжить роботу офісу на Харківщині.
Світлична під час зустрічі з головою КМЄС в Україні Ланчінскасом обговорила напрямки співпраці

Голова ХОДА Юлія Світлична та голова КМЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас в межах своєї зустрічі обговорили подальші напрямки співпраці. За словами голови ХОДА, співпраця Харківщини з Консультативною місією Євросоюзу є ефективною та результативною.

Вона також висловила сподівання, що подальше співробітництво укріпить правоохоронну систему Харківської області, а також сприятиме запровадженню нових ідей та  європейських підходів, в тому числі і в правоохоронній системі. Також Світлична зазначила, що міжнародні партнери можуть розраховувати на підтримку ХОДА в роботі місії.

За її словами, в ХОДА докладуть всіх зусиль для того, щоб комунікація з силовими структурами Харківської області була конструктивна та ефективна. Також губернаторка відзначила позитивні оцінки обласних програм, напрацьовані з КМЄС в Україні. Ця робота триватиме.

У свою чергу, Кястутіс Ланчінскас відзначив результати, яких вдалося досягти на Харківщині. Зокрема, мова йде про галузі розробки програми громадської безпеки. За його словами, місія продовжує свою роботу в області. Зокрема, Ланчінскас заперечив інформацію щодо того, що місія піде з тих регіонів, де впроваджено воєнний стан.

В межах зустрічі був обговорений хід реформування правоохоронних органів та запровадження сучасних методів та більш ефективних практик міжнародних партнерів. Також сторони говорили про подальше підвищення рівня довіри населення до правоохоронних органів та взаємоді. поліції з громадськістю. Кястутіс Ланчінскас також оголосив проекти, які місія надалі буде реалізовувати на Харківщині. За словами Світличної, ефективність правоохоронної системи є запорукою спокійного в регіоні.

comments powered by HyperComments