В наступному році житло мають отримати 60 харківських АТОшників

Четвер, 6 грудня 2018, 12:44
Заплановано, що в 2019 році на Харківщині житлом забезпечать 60 учасників АТО і ООС
В наступному році житло мають отримати 60 харківських АТОшників

Була затверджена Програма надання підтримки учасникам АТО і ООС для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки. Програма обласного бюджету передбачає компенсацію 40% розрахункової вартості житла, яке придбає сім'я учасника АТО (ООС).

Як зазначає Департамент містобудування та архітектури ХОДА, програма за 2019 рік передбачає забезпечення 60 учасників АТО або ООС житлом. А за три роки роботи програми вона має надати помешкання житлом 180 учасникам антитерористичної операції і операції об'єднаних сил. Загалом, обласна підтримка надається з розрахунку не більше ніж на 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метрів - на сім'ю.

У випадку, коли військовий обирає квартиру або будує індивідуальний чи садовий житловий будинок, площа яких перевищує нормативно встановлені метри, він має сплатити різницю. Якщо учасник АТО (ООС) обирає житло, площа якого менша за нормативно встановлену, обласну підтримку йому надають за фактом. Департамент містобудування та архітектури ХОДА визначає перелік багатоквартирних будинків, в яких може купуватися житло.

comments powered by HyperComments