Дороги, школи, соціальна сфера: Світлична розповіла, що заплановано на Харківщині за 2019 рік

Четвер, 6 грудня 2018, 15:38
За словами голови ХОДА, у пріоритеті в 2019 рік – соціальна й гуманітарна сфера, а також ремонти доріг.
Дороги, школи, соціальна сфера: Світлична розповіла, що заплановано на Харківщині за 2019 рік

Про це розповіла голова ХОДА Юлія Світлична після проведення XVIII сесії Харківської обласної ради. За її словами, бюджет на 2019 рік, який був затверджений під час сесії, дасть Харківській області можливість розпочати новий рік в стабільному та спокійному стані. Вона зазначила, що значна увага була приділена соціальним питанням, що дозволить незахищеним верствам населення отримати грошову допомогу, передбачену в 2018 році. Голова ХОДА наголосила, що області є розуміння щодо того, що населення має отримати всі виплати та послуги – як ті, що гарантує держава, так і ті, що забезпечуються на обласному рівні.  

Також 2019 року підвищать на 30% зарплатні співробітники театральних та концертних установ Харківської області. Тут мова йде про заклади, які мають академічний статус чи які підпорядковуються обласній владі. Відповідна ініціатива вже знайшла підтримку в депутатів облради. Світлична підкреслила, що це – відновлення справедливості.

Також Юлія Світлична зазначила, що значну увагу будуть приділяти всьому гуманітарному блоку та соціальній сфері. На наступний рік заплановано чимало заходів стосовно розвитку регіону. Наприклад, будуть відновлені заклади, які вже багато років не бачили жодного ремонту. Але найбільшим пріоритетом буде відновлення лікарень. Паралельно туди будуть привозити нове обладнання. Наступного року проходитиме будівництво нового надсучасного онкологічного центру, об’єктів спортивної інфраструктури, центрів надання адмінпослуг. Увагу в плані проведення ремонтних робіт отримають також і школи.

Ремонт доріг також перебуватиме на контролі керівництва області. За словами голови ХОДА, у поточному році було зроблено багато. Наприклад, були відновлені три великі магістралі - на Луганську, на Донецьку, а також на Сумську області. Наступного року продовжиться робота з відновлення доріг місцевого значення, а також стартує нове будівництво дороги Харків – Лозова – Павлоград.

Юлія Світлична також заявила, що створення в облраді групи «Єдність і розвиток», до складу якої увійшли 90 депутатів, матиме позитивний вплив на розвиток регіону та консолідації зусиль депутатського корпусу. За словами голови ХОДА, робота цієї групи спрямована на розвиток Харківщини. Вона також надасть можливість збалансувати політичні сили, а також долучити до розвитку регіону всіх охочих.

comments powered by HyperComments