На Харківщині шахрай ошукав пенсіонерку на 25 тисяч гривень

П'ятниця, 7 грудня 2018, 10:36
На даний момент поліція розшукує зловмисника, який ошукав 75-річну жінку.
На Харківщині шахрай ошукав пенсіонерку на 25 тисяч гривень

75-річна мешканка селища Донець отримала телефонний дзвінок від незнайомця, передає Відділ комунікації поліції Харківської області. Він повідомив, буцімто її донці загрожує кримінальна відповідальність. За словами зловмисника, вона нанесла тілесні ушкодження людині та розбила дорогий телефон. Потерпіла буцімто потрапила до лікарні, а самій жінці загрожує кримінальне покарання. Але його можна уникнути, надіславши гроші, запевнив шахрай.  

Він наказав пенсіонерці зібрати 25 000 гривень, які потрібні для лікування потерпілої та для позитивного вирішення питання для доньки. Жінка виконала його вимоги та перевела кошти на вказаний рахунок. Згодом вона розповіла правоохоронцям, що знала про подібні випадки з телебачення, проте не думала, що подібне може трапитись з нею.  

Слідчі внесли інформацію за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. 

В поліції нагадали, що слід особливо уважно ставитися до випадків, коли до громадян телефонують особи, які представляються правоохоронцями. Особливо коли мова йде про звільнення родича від кримінальної відповідальності за гроші. В таких випадках краще не розмовляти з незнайомцями, а одразу звертатися до поліції. 

 

comments powered by HyperComments