В артистів обласних театрів та концертних установ зросте зарплата на 30% — Світлична

П'ятниця, 7 грудня 2018, 15:04
Юлія Світлична висунула ініціативу, згідно якій артисти обласних театрів та концертних установ будуть отримувати 30%-ву надбавку до заробітної плати.
В артистів обласних театрів та концертних установ зросте зарплата на 30% — Світлична

Відповідна пропозиція губернаторки була підтримана депутатами облради. Необхідні кошти були передбачені обласним бюджетом за майбутній рік. Відповідне рішення було затверджене під час XVIII сесії облради, яка пройшла вчора, 6 грудня. 

За словами Юлії Світличної, завдяки цьому рішенню на 30% зростуть зарплати артистів театральних колективів, які підпорядковані області та отримали статус академічних. Вона зазначила, що сьогодні таких людей в регіоні багато. Голова ХОДА переконана, що це дуже важливе питання, а таке рішення має прямий стосунок до відновлення справедливості. 

В ХОДА нагадали, що Світлична висунула обіцянку ініціювати відповідне питання під час своєї зустрічі з колективом Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. Наступного року має бути забезпечена більша заробітна платня колективам театру ім. Т.Г. Шевченка, ляльок ім. В.А. Афанасьєва, ім. О.С. Пушкіна,  для дітей та юнацтва, музичної комедії, молодіжному симфонічному оркестру «Слобожанський», Великому Слобожанському ансамблю пісні і танцю та Харківській обласній філармонії.

comments powered by HyperComments