На Харківщині на грип та ГРВІ захворіли понад 75 тисяч людей

П'ятниця, 7 грудня 2018, 18:01
Про це розповів начальник Управління охорони здоров’я ХОДА Богдан Федак.
На Харківщині на грип та ГРВІ захворіли понад 75 тисяч людей

За його словами, нині показник захворюваності населення регіону на 100 тисяч становить 549,05 при пороговому рівні 501,7. Тобто захворюваність на 9,4 є вищою порогового рівня. За аналогічний період минулого року захворіло 71217 осіб. На даний час рівень захворюваності перевищив пороговий у десяти районах та двох містах обласного значення. 

З жовтня 1930 мешканців області потрапили до лікарні, з яких 1330 - це діти. За прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, в епідемічному сезоні 2018-2019 років циркулюватимуть штами вірусів грипу: А (Н1N1) (Мічиган) та два нові - А (Н3N2) (Сингапур) та В (Колорадо). 

Спеціалісти переконані, що вакцинація є найкращим профілактичним засобом. Особливо рекомендують робити щеплення дітям до 5 років, вагітним жінкам, людям старше 65 років, особам з надмірною вагою, хворим на цукровий діабет, хронічні серцево-судинні захворювання та захворювання легенів. Мова також йде про людей, які отримують імуносупресивну терапію, та осіб, які належать до груп ризику за професією.   

За словами Федака, вводити вакцину можна лише абсолютно здоровим людям. А найкраще все зробити ще до початку епідемічного сезону. Також забороняється  вакцинуватися після перенесеної хвороби та при будь-яких недомаганнях.  

Цього року рекомендовано дві вакцини: «Джі Сі Флю» виробництва «Грін Крос Корпорейшн», Південна Корея, та «Ваксігрип-тетра» виробництва «Санофі Пастер», Франція.

comments powered by HyperComments