На Харківщині вдалося попередити замовне вбивство фермера

Вівторок, 11 грудня 2018, 11:01
Харківською прокуратурою спільно з УСБУ в області було попереджене замовне вбивство 42-річного підприємця зі Зміївського району.
На Харківщині вдалося попередити замовне вбивство фермера

Як повідомили в прокуратурі Харківської області, замах на вбивство був організований знайомим цього фермера. Чоловіки приятелювали, мали стосунки в бізнесі, проте у них були часті сварки стосовно грошей. 51-річний підозрюваний співпрацював з фірмою потерпілого та добре знав про його матеріальні статки.  

Після чергової суперечки, під час якої фігурували борги та фінансові зобов'язання, підозрюваний склав наступний план: він викраде приятеля, а після того, як ним будуть підписані активи, вб’є. Через знайомих зловмисник знайшов найманого вбивцю та запропонував викрасти фермера. Зловмисник обговорив методи залякування та катування жертви. Пролунала пропозиція застосувати паяльник. А якщо таке катування не дасть бажаного результату — вбити родину потерпілого. Також замовник забажав, щоб його приятель не залишився в живих.  

Зловмисник обіцяв вбивці немалі гроші, коли отримає активи підприємця собі. Лише на "організаційні питання” у справі він дав близько 30 тис. грн. Кошти мали піти на транспортні затрати та мобільний зв'язок. Також вбивця орендував будинок у Харкові, де мало статися вбивство.  

Під час спецоперації оперативники влаштували імітацію викрадення фермера. Виконавець розповів, де знаходиться потерпілий. Замовник прибув до того будинку, щоб особисто вимагати кошти у підприємця. Там його затримали “на гарячому”. 

Чоловік отримав підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 15 п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (організація викрадення людини, організація замаху на умисне вбивство на замовлення з корисливих мотивів). Зараз на вимогу прокуратури суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.   

comments powered by HyperComments