На Харківщині перевищено поріг захворюваності на грип, одна дитина померла

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 14 грудня 2018, 13:26
В Харкові від грипу померла 9-річна дівчинка, це перший летальний випадок за поточний епідеміологічний сезон.
На Харківщині перевищено поріг захворюваності на грип, одна дитина померла

Про стан щодо захворюваності на грип та ГРВІ 14 грудня розповів заступник голови ХОДА Михайло Черняк. За його словами, за останній тиждень був дещо перевищений епідеміологічний поріг.

“Якщо говорити про цифри, то у нас на 100 тисяч населення 618 захворювань, – зазначив Черняк, – а пороговий рівень по області – це 502 випадки. На 23% ми вийшли за поріг. Ми бачимо, що бувають сплески захворювання ГРВІ або на грип. Ми розуміємо, що за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я будуть присутні три штами грипу. Це Мічиган, Сінгапур та Колорадо”.  

Вже був зареєстрований перший за поточний сезон летальний випадок – в Харкові від грипу померла 9-річна дівчинка. За наявною інформацією, дитина перебувала на обліку в 19-ій міській лікарні. Черняк зазначив, що захворіла вона 27-28 листопада та була на дому оглянута лікарем-педіатром. 1 грудня стан дитини погіршився, її було доставлено до обласної клінічної лікарні. Тоді вона вже перебувала в стані клінічної смерті. На сьогоднішній день була проведена судово-медична експертиза. Черняк зазначив, що це був грип типу А.

Заступник голови ХОДА також наголосив на необхідності вакцинації. За його словами, на сьогоднішній день в області наявні вакцини від грипу. Особливо щеплення потрібно робити дітям, адже саме в таких контактних групах швидко розповсюджується інфекція. У зв’язку з цим в області закриваються на карантин школи та окремі класи, а також дитсадки. Також про вакцинацію слід пам’ятати особам, які щільно контактують з іншими людьми – наприклад, лікарям та педагогам.  

comments powered by HyperComments