В Києві обрали главу Української помісної православної церкви

Неділя, 16 грудня 2018, 10:02
Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Єпіфанія (Думенка) предстоятелем автокефальної церквию.
В Києві обрали главу Української помісної православної церкви

В Софійському соборі в Києві 15 грудня відбулася історична подія - Об'єднавчий собор,  по закінченню якого оголошено про створення нової Української помісної церкви, а також обраний її глава, пише УНІАН. 

На Об'єднавчому соборі також затвердили статут нової церкви. Тисячі людей прийшли на Софійську площу, аби взяти участь у події.

Помісна церква — це об'єднання всіх православних вірян, яке створюється за територіальним принципом. Помісна церква виступає на противагу вселенській, стає незалежною та самоврядною на території певної держави та зазвичай узгоджується з політико-адміністративним поділом та державними кордонами. Автокефальна церква називатиметься Православна церква в Україні.

Об’єднавчий собор обрав главу нової єдиної Православної церкви в Україні. Ним став митрополит Переяславський та Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату, ректор та професор кафедри біблійних і філологічних дисциплін Київської православної богословської академії Епіфаній. 6 січня 2019-го очільник новоствореної об’єднаної церкви разом із президентом полетить до Стамбула, де Варфоломій вручить томос про автокефалію — процедуру отримання церковної незалежності буде завершено.

 

comments powered by HyperComments