Світлична разом з дітьми випекла святкові смаколики для учасників ООС

Вівторок, 18 грудня 2018, 22:04
18 грудня губернатор Харківської області відвідала Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс, де разом з вихованцями закладу та представниками скаутської організації «Пласт» приготувала печиво «Святкові миколайчики».

«Вже третій рік поспіль ми разом з харківськими пластунами підтримуємо цю гарну традицію. Робити добро легко і приємно, особливо у такій гарній компанії. Долучаємо до виготовлення святкових смаколиків усіх охочих, щоб якомога більше людей напередодні нового року мали гарний настрій, - сказала голова ХОДА. – Печиво, яке ми зробили разом з дітьми, відвеземо до військового шпиталю: підтримаємо хлопців, які сьогодні далеко від дому, щоб у такий спосіб передати їм частинку домашнього затишку».

За словами пластунів, щороку напередодні Дня святого Миколая вони разом з учнями різних шкіл Харківщини випікають близько 150 кг печива.

До спеціального навчально-виховного комплексу, де навчаються діти з порушенням слуху, цього року завітало близько 30 скаутів.

«Наші вихованці мають порушення слуху, але це не заважає їм бути дуже талановитими дітьми. Вони мають глибоке відчуття прекрасного, тому залюбки взяли участь у такому чудовому заході», - розповіла директор НВК Олена Мірошник.

Перебуваючи в закладі, Юлія Світлична ознайомилася з умовами, в яких працюють фахівці зі слухової роботи, а також оглянула творчі майстерні, в яких вихованці НВК навчаються писанкарству, ткацтву, гончарству та петриківському розпису. Також голова ХОДА переглянула театралізований виступ художнього колективу учнівського театру «Аліса» з виставою «Забавлянки».

Після цього Юлія Світлична разом з пластунами відвезла святкові «миколайчики» пораненим військовим, котрі лікуються у Харківському військовому шпиталі.

Звертаючись до воїнів, голова ХОДА підкреслила, що цей рік на Харківщині був мирним, передусім завдяки відвазі військових.

«Дякуємо вам і всім, хто відважно відстоює нашу державу. Дякуємо лікарям, які рятують життя наших захисників: з 2014 року через шпиталь пройшло 24 тисячі військових, з них біля 9 тисяч поранених, які потребували операцій. Але всі труднощі, які ми пережили, зробили нас єдиною згуртованою родиною», - сказала Юлія Світлична.

«Ми вдячні за те, що до нас напередодні свята завітали гості. Такі подарунки завжди цінні, бо зроблені з теплотою в душі», - подякував начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Юрій Подолян.

comments powered by HyperComments