На Харківщині створять Агенцію регіонального розвитку

Середа, 19 грудня 2018, 13:18
Агенція має на меті реалізацію комплексу заходів з покращення іміджу Харківської області та розвитку бізнес-середовища.
На Харківщині створять Агенцію регіонального розвитку

Про це під час брифінгу 19 грудня повідомила заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ірина Коновалова.

«Агенція регіонального розвитку – неприбуткова небюджетна установа. Вона створюється для того, щоб допомагати  місцевій владі втілювати регіональну стратегію розвитку. Агенція – осередок співпраці між державним, приватним та громадським секторами. Вона працюватиме як офіс з надання консультацій щодо підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку та сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості регіону», - сказала Ірина Коновалова.

Нагадаємо, що Харківська область продовжує займати провідні позиції серед регіонів країни. Заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов у своєму виступі наголосив, що результати, які досягнуті Харківщиною, великою мірою стали можливими завдяки реформі децентралізації.

«Це найуспішніша реформа, запроваджена в Україні, що відзначають і наші міжнародні партнери. Це основа розвитку економіки та впровадження всіх інших реформ. Як приклад: за 4 роки впровадження реформи доходи місцевих бюджетів по країні збільшилися з 69 млрд грн до 231 млрд грн. Державна підтримка на розвиток регіональної інфраструктури збільшилася в 40 разів. По Харківській області місцеві бюджети зросли втричі проти 2014 року. Капітальні інвестиції з місцевих бюджетів в область у 2014-му становили 569 млн грн, а за 9 місяців цього року маємо 2 млрд 190 млн. І за підсумками четвертого кварталу ця сума значно збільшиться», - розповів Олександр Лукашов.

За підсумками засідання керівники районів отримали розпорядження – створити ради регіонального розвитку на місцях. Їхнім головним завданням стане розробка комплексних трирічних планів розвитку територій.

 

 

 

comments powered by HyperComments