Як депутати Харківської міської ради здійснюють прийом та звітують перед виборцями (Оновлено)

П'ятниця, 21 грудня 2018, 18:28
В рамках кампанії Атестація депутатів місцевих рад, яка охоплює сімнадцять областей України, «Громадянська мережа «Опора» в ході прес-конференції презентувала результати моніторингу здійснення прийому виборців та звітування перед виборцями депутатами Харківської міської ради.
Як депутати Харківської міської ради здійснюють прийом та звітують перед виборцями (Оновлено)

Більшість депутатів Харківської міської ради сумлінно ставляться до обов’язку проводити особистий прийом виборців.

В цілому 99% депутатів Харківської міської ради проводять прийоми виборців, за виключенням Олександра Новака, за зазначеними на сайті міської адресами факту прийому не зафіксовано.

Приблизно п’ята частина депутатів проводить особисті прийоми нерегулярно, тобто рідше ніж один раз на місяць, за них з виборцями спілкуються помічники, – зазначив Микола Зінченко, координатор проекту в м. Харків.

Щодо інформації про прийом виборців, розміщеній на особистих сторінках на сайті Харківської міської  ради, то адреси приймалень розміщені у всіх депутатів, лише у 4: Світлана Андрєєва, Олена Гунбіна, Неллі Казанжиєва, Олександр Новак відсутні контакти.

Біографія, що також знаходиться на персональних сторінках депутатів, в повному обсязі наявна у 62 депутатів. Не надали дані про свій сімейний стан 17 депутатів: Максим Мусєєв, Світлана Андрєєва, Олексій Богач, Віталій Гагарін, Олена Горошко, Олена Гунбіна, Сергій Дудука, Андрій Жорник, Володимир Золотарьов, Надія Ільєнко, Віталій Кривуля, Георгій Лаговський, Марія Мезенцева, Тетяна Поздєєва, Андрій Руденко, Семен Сирота, Олександр Щиров.

Ще у 4 обранців відсутня інформація про партійність, це – Аріх Ігор, Віталій Кривуля, Олександр Новак, Сергій Половинко.

Сьогодні все більш популярними засобами комунікації і впливу на громадську думку стають соціальні мережі. Тому додатково проаналізовано рівень комунікації депутатів за допомогою Facebook, незважаючи на те, що це не входить в прямі обов’язки депутата. Проте це один зі способів інформувати виборців про свою діяльність. Це не так професійна вимога, а радше, вимога часу. Переважна більшість депутатів Харківської міської ради зареєстровані у соціальній мережі Facebook.

Так, 59 з 84-х обранців мають власну сторінку. 24 харківських депутати не мають сторінки у Facebook. Це Ігор Овечкін, Андрій Жорник, Віктор Кітанін, Олександр Василенко, Неллі Казанжиєва, Олександр Худенко, Ігор Вировець, Володимир Золотарьов, Віктор Ларченко, Роман Нехорошков, Володимир Полозков, Олексій Артикуленко, Тетяна Шевченко, Віталій Ганжа, Олександр Гудименко, Валентина Гура, Юрій Долинський, Володимир Котковський, Андрій Кудінов, Георгій Лаговський, Юрій Медведєв, Семен Сирота, Олексій Богач, Віталій Кривуля.

З різною мірою активністю соціальними мережами користуються 59 депутатів Харківської міської ради. Проте рівень цієї активності дуже різний. У випадку 11 депутатів у мережі Facebook було створено їхні сторінки, проте вони їх не використовують. Це Олександр Лобановський, Богдан Долина, Станіслав Косінов, Олег Товкун, Фазіль Аббасов, Тетяна Поздєєва, Віталій Резніченко, Володимир Чумаков, Андрій Руденко, Сергій Дудука, та Ігор Романенко.

Ще 28 депутатів проявляють низьку активність, а переважна більшість інформації у їхній новинній стрічці становлять повідомлення їхніх друзів або репости: Світлана Андрєєва, Олена Ворона, Володимир Зінченко, Олександр Щиров, Олександр Новак, Валерій Арутюнов, Володимир Наконечний, Віталій Гагарін, Ганна Головчанська, Олександр Кочеров, Валерій Певнєв, Ольга Вельможна, В`ячеслав Ільєнко, Надія Ільєнко, Сергій Новіков, Топчій Тетяна, Сергій Половинко, Олександр Давтян, Вячеслав Зоценко, Костянтин Підгорний, Тимофєєва Надія, Володимир Тупіцин, Ігор Аріх, Андрій Саєнко, Алла Бобейко, Катерина Кордік, Андрій Бондаренко та Борис Баронін.

 20 депутатів Харківської міської ради ведуть двосторонню комунікацію з виборцями за допомогою мережі Facebook. Депутати, які часто розміщують інформаційні пости про свою діяльність та відповідають на коментарі: Ігор Терехов, Олена Горошко, наталія Коваленко, Андрій Колос, Захар Мазняк, Марія Мезенцева, Сергій Могила, Іван Ракич, Сергій Утєвський, Ігор Черняк, Тарас Сітенко, Олексій Бабешко, Віталій Маляренко, Сергій Куценко, Олексій Навроцький, Максим Мусєєв, Габріел Михайлов, Ірина Цветкова, Ольга Чичина, Олена Гунбіна.

Оновлено

Втім, схоже не 100% спостережень ГО «Опора» відповідають дійсності. Так, наприклад, секретар Харківської міської ради, член депутатської фракції Харківської міської ради 7 скликання «За Харків, за Відродження» Олександр Новак проводить прийоми харків’ян два рази на місяць. Графік прийомів і адреса громадських приймалень є на сайті міськради.

Також звіти перед виборцями про роботу Олександра Новака розміщають на сайті Харківської міської ради

А депутат Олександр Лобановський активно і регулярно публікує пости о діяльності на своїй сторінці у соцмережі Facebook

 

comments powered by HyperComments