У Харкові з другої спроби продали санаторій «Женева», що належав Трускавецьінвесту

П'ятниця, 21 грудня 2018, 16:31
На 21 грудня 2018 року Товарною біржею «Компанія з продажу активів» було оголошено проведення другого повторного аукціону з продажу майна Трускавецьінвест, яке є предметом іпотеки ІК одим лотом.
У Харкові з другої спроби продали санаторій «Женева», що належав Трускавецьінвесту

Першій аукціон, який мав відбутися декілька місяців тому відмінили, бо, начебто, на запропоновану ціну не знайшлось покупців. 

Другий аукціон було оголошено на 11 годину 21 грудня в офісі 207 БЦ «Місто» (вул.Клочківська, 192-а), де знаходиться правозахисна група Giralda.

Прибувши на місце, кореспондент «Міської Варти» побачив людину, яка пізніше представилася адвокатом, а також чотирьох молодиків, які, судячи з усього, охороняли вхід до офісу, де мали б відбуватися торги. Попередньо редакція зателефонувала в офіс по одному з телефонів, який був вказаний на сайті групи Giralda, і отримала підтвердження, що аукціон відбудеться саме там об 11-й годині.

Відповідно до частини 1 статті 63 ЗУ «Про банкрутство» організатор забезпечує доступ до місця проведення аукціону учасникам аукціону, замовнику аукціону та особам, указаним замовником, працівникам державних органів при виконанні їхніх службових обов’язків та представникам засобів масової інформації.

Тож, кореспондент «Міської Варти» двічі: о 10.55 та 11.00 стукав у двері офісу, які наразі були зачинені. Люди перед дверима (адвокат з охоронцями) стояли, начебто, теж чекали на початок торгів.

Саме цю ситуацію побачив і редактор «Міської Варти» Ростислав Касьяненко, прибувши до місця проведення аукціону. Коли несподівано десь об 11.10 двері офісу, де мав відбуватися аукціон з продажу майна Трускавецьінвест, відчинилися і звідти вийшли дві людини (напевно, покупці?), стало зрозуміло, що аукціон проходить за закритими дверьми, що і було зафіксовано журналістами. Під час зйомки до них підійшов адвокат і представившись, заявив, що вони запізнилися, а аукціон... вже відбувся.

На зауваження щодо того, що офіс, де мали відбуватися торги, був весь цей час зачинений, він відповів, що ніхто не намагався долучитися до аукціону, і він вперше бачить журналістів, що можуть засвідчити його 4 охоронця. 

Представникам ЗМІ вдалося все ж таки достукатися до гендиректора товарної біржі «Компанія з продажу активів» Павла Макаренко та скласти акт щодо вищезгаданих подій. Втім, як вважають експерти, якщо аукціон буде все ж таки визнаний таким, що відбувся, майно Трускавецьінвесту, а саме санаторій «Женева», що йому належав, може бути продано за безцінь.

Керівник «Компанії з продажу активів» це спростовує, кажучи що «покупців, що до останнього торгувалися один з одним, було двоє, спочатку ціну було знижено, потім декілька разів з шагом в 1% вона зростала, аж доки другий покупець не зміг запропонувати альтернативну ціну». 

Аукціон, з його слів, відбувався з відеофіксацією, доступ до якої редакція «Варти» може отримати наступного тижня, надіславши відповідний запит.

Детальніше про історію з продажем майна «Трускавецьінвест» можна прочитати тут.

 

comments powered by HyperComments