У Люботині реконструювали міський Будинок культури, який не використовували майже 20 років – Світлична

Субота, 22 грудня 2018, 13:51
Очільник Харківської області 22 грудня ознайомилась с ремонтними роботами, які були виконані приміщенні будинку культури Люботина.
У Люботині реконструювали міський Будинок культури, який не використовували майже 20 років – Світлична

Як повідомляє прес-служба Харківської ОДА, з 2000 року дитячі гуртки працювали в приміщенні місцевої бібліотеки, а культурні та мистецькі міські заходи проходили по школах, парках та на відкритих майданчиках. Нарешті, у 2018 році, Будинок культури був відремонтовано.

Оглянувши проведені роботи, голова ХОДА відзначила, що місто Люботин має отримати сучасне обличчя, і ця робота почалась саме з відновлення Будинку культури.

«Цього року ми звернули пильну увагу на розвиток сфери культури в області. Близько 200 закладів та будинків культури були під реконструкцією та ремонтами. Не тільки збільшуємо фінансування на зміцнення інфраструктури, а ще й закуповуємо музичні інструменти. Також – з наступного року - збільшуємо зарплати робітникам культури: робітники театрів і концертних установ, які є академічними та знаходяться в обласній власності, у 2019-му отримають на 30% вищі зарплати», - сказала Юлія Світлична.

Люботинський міський голова Леонід Лазуренко подякував керівнику області за увагу до розвитку міста.

«Цього року дуже багато роботи зробили в Люботині. Крім будинку культури, зробили понад 2 км колектору та відремонтували водогін, що дуже важливо для нашого міста на сьогодні. Ремонтуємо нашу лікарню. Завершуємо проектування будівництва нового садочка. Сподіваємося, що наступного року нам вдасться цей садочок відкрити, а також лікарню, яку ремонтуємо. Бачимо, що ми є в списку будівництва фізкультурно-оздоровчих комплексів у області. ФОК дуже потрібний нашому місту. Тож від усієї громади Люботина хочу подякувати вам, Юліє Олександрівно, за всю цю роботу», - сказав Леонід Лазуренко.

Народний депутат Україні, представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко підкреслила, що цього року для розвитку Харківщини були виділені значні кошти й з державного бюджету. Зокрема, фінансувалися ремонти доріг державного значення та будівництво амбулаторій у селі. Вона запевнила, що Харківщина й надалі матиме підтримку центральної влади.

«Ви маєте прекрасного губернатора. Вона щоденно на виїздах, виділяються кошти, все робиться», - наголосила Ірина Луценко.

Під час відвідування Люботина голова ХОДА Юлія Світлична передала міському голові державну нагороду – орден «За заслуги» ІІІ ступеня, а Ірина Луценко – подяку від Прем’єр-міністра України.

Нагадаємо, за останній рік було відремонтовано понад 200 сільських будинків культури і творчості. По деяких об’єктах провели капітальні ремонти, по деяких – поточні. Вже відбулася повна реконструкція Барвінківського будинку культури, відновлено заклади в Сахновщинському, Коломацькому, Кегичівському районах тощо.

Також цього року майже кожна театральна установа обласної власності отримала фінансову підтримку на проведення певних видів ремонтних робіт. Зокрема, це ремонт дахів, заміна вікон, енергоощадні технології. Так, у театрі музкомедії замінили крісла в глядацькій залі.

Крім того,спільно з громадською організацією в Художньому музеї ХОДА організує новий вид екскурсій з сурдоперекладом для людей з проблемами слуху. Оновлюється експозиція в Історичному музеї. Вперше за багато років виділені кошти на оновлення книжкового фонду в бібліотеках області. 

comments powered by HyperComments