В грудні 170 мешканців Харківщини підписали контракт з ЗСУ  

Середа, 26 грудня 2018, 15:00
Про це розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.
В грудні 170 мешканців Харківщини підписали контракт з ЗСУ  

За його словами, з Харківщини до навчальних центрів вже була направлена команда призовників. Всі вони висловили свою готовність проходити контрактну військову службу. Як зазначив Калгушкін, то була крайня за поточний рік група новобранців загальною кількістю близько 50 осіб.  Усього ж з цими захисниками України у грудні до війська вирушило близько 170 жителів Харківської області. З них 32 особи - це учасники бойових дій. 

Після того, як новобранці у навчальних центрах здобудуть військові спеціальності, вони продовжать службу у різних військових частинах. Зокрема, Калгушкін відмітив їх високий моральний дух та патріотизм. За його словами, вони не бояться служити у районі проведення ООС чи у складі українського миротворчого контингенту. Через це близько 70% новобранців поповнили лави Сухопутних військ, які виконують відповідальні бойові завдання на Донбасі. 

В поточному році в Харківській області більш ніж 2 тисячами особами були оформлені особові справи військовослужбовців служби за контрактом. Зараз вони несуть службу у військах ЗСУ. 

comments powered by HyperComments