Військовий стан на Харківщини закінчився, проте загроза нікуди не ділася

Четвер, 27 грудня 2018, 13:10
За словами Олексія Максимова, директора Департаменту мобілізаційної, оборонної роботи і взаємодії з правоохоронними органами ХОДА, держава-агресор не відмовилась від своїх старих намірів.
Військовий стан на Харківщини закінчився, проте загроза нікуди не ділася

Про це він розповів під час брифінгу, присвяченого питанням введення військового стану на території Харківської області. Як відомо, 26 грудня о 14:00 на території десяти областей України, в тому числі і на Харківщині, була завершена дія військового стану. За словами Олексія Максимова, за місяць був виконаний значний обсяг робіт та реалізована низка заходів, спрямованих на забезпечення обороноздатності держави.  

“Хочу зазначити, що загроза нікуди не поділася, — підкреслив він, — і країна-агресор не відмовилась від своїх агресивних намірів”.  

За його словами, за цей період було зроблено все, щоб держава могла дати відсіч та зупинити всі ворожі прояви як на території країни в цілому, так і на території Харківської області. Максимов розповів, що силами СБУ нейтралізовані реальні чинники, які були організовані країною-агресором для дестабілізації ситуації в Україні. За його словами, був забезпечений в повному обсязі антидиверсійний та антитерористичний захист.  

“Було виконане головне завдання — забезпечення життя та законних інтересів громадян України в повному обсязі, — підкреслив Олексій Максимов, — прикордонна служба суттєво зміцнила обороноздатність та можливості охорони та оборони державного кордну України. В тому числі на ділянці, яку прикриває прикордонний загін. Було повернуто та недопущно на територію України більше ста осіб з Російської федерації, які не мали підстав для відвідування нашої країни. Також було реалізовано низку заходів щодо захисту наших кордонів”.  

Також він повідомив, що підрозділи Нацполіції в посиленому режимі забезпечували охорону громадського порядку, було посилені блокпости при виїздах до міста, організовано 27 мобільних груп, які посилено патрулювали райони області та будь-якої миті могли вжиті заходи щодо забезпечення охорони доріг, магістралей, об’єктів інженерної інфраструктури та пропускного режиму.  

comments powered by HyperComments