Харківська область до погіршення погодних умов готова

Четвер, 3 січня 2019, 13:04
У ХОДА обласна комісія з надзвичайних ситуацій обговорила координацію служб регіону під час негоди. 
Харківська область до погіршення погодних умов готова

За словами синоптиків, на території Харківщини погіршаться погодні умови починаючи з 11 години 4 січня до ранку 5 січня. Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко розповів, що у південно-східній частині регіону слід очікувати на сильні пориви вітру, які сягатимуть швидкості понад 20 м/с. Є вірогідність погіршення ситуації на дорогах та поривів ліній електропередачі. 

Всі відповідні служби Харківської області повністю готові до будь-яких ситуацій. Вони працюватимуть в цілодобовому режимі. Це необхідно для того, щоб мінімізувати вплив негоди. За словами Шахненка, всі системи життєзабезпечення працюють без перебоїв. На даний момент знеструмлених населених пунктів не зафіксовано.  

За словами першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергія Пляки, під час негоди в регіоні можуть залучити майже 300 одиниць техніки. За необхідності буде залучатися техніка сільгосппідприємств. Як зазначив Пляка, піщано-сольової суміші та паливно-мастильних матеріалів є достатньо. Дорожній комплекс області до негоди готовий.  

Як  розповів начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв, щодобово близько 480 рятувальників на 120 одиницях техніки приступають до чергування. У резерві знаходиться близько 80 одиниць техніки та близько 500 рятувальників. Крім того, в регіоні облаштовано близько 400 пунктів обігріву. 

Нагадаємо, що на Харківську область суне негода. Як передає УкрГідрометцентр, у зв’язку з переміщенням активного циклону слід очікувати на погіршення погодних умов в таких областях, як Харківська, Херсонська, Запорізька, Дніпропетровська, Донецька, Луганська. 

comments powered by HyperComments