Харківщина ставить за пріоритет розвиток відносин зі Словацькою Республікою — Світлична

Середа, 16 січня 2019, 13:25
Голова ХОДА зустрілась з Міністром закордонних та європейських справ Республіки Словаччина.
Харківщина ставить за пріоритет розвиток відносин зі Словацькою Республікою — Світлична

Юлія Світлична та Мирослав Лайчак обговорили подальший розвиток відносин між Харківською областю та республікою Словаччина. В межах зустрічі голова ХОДА повідомила Міністру закордонних та європейських справ Словацької Республіки про стан безпеки в області,  роботу з ВПО, а також проінформувала його щодо показників соціально-економічного розвитку регіону. Також Світлична відмітила зростання промисловості. За її словами, сфера машинобудування зростає вже 27-місць поспіль, за останні рік було створено більше 7000 робочих місць, з них 2000 – в сфері промисловості.  

Мирослав Лайчак в свою чергу розповів, що Україна є першою державою, яку він відвідує в статусі чинного голови ОБСЄ. За його словами, він був здивований тим, як змістовно розвиваються відносини Харківщиною та Словаччиною. Міністр розповів, що існують побратимські стосунки між Трнавою та Харківською областю, але є й більш нові шляхи кооперації, наприклад, у сфері охорони здоров’я.  

Також Мирославом Лайчаком були відзначені значні перспективи щодо подальшого розвитку відносин між Харківщиною та Словаччиною. Він переконаний, що відкриття почесного консульства сприятиме цій меті. А Юлія Світлична підкреслила, що Харківщина активно розвиває міжнародні відносини, адже нові зв’язки дарують регіону нові можливості. За словами голови ХОДА, зараз в пріоритеті відкриття нових промислових майданчиків, розвиток машинобудування, харчової промисловості, проектів енергозаощадження, а також освітніх програм. 

Нагадаємо, що нещодавно відбулося урочисте відкриття Почесного консульства Словацької Республіки. за словами голови ХОДА, між українською та словацькою сторонами були складені принципові домовленості щодо напрямків розвитку співпраці. 

comments powered by HyperComments