У Нововодолазькій ОТГ відкрили початкову школу та дитсадок

П'ятниця, 18 січня 2019, 13:18
В урочистій церемонії відкриття закладу взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.
У Нововодолазькій ОТГ відкрили початкову школу та дитсадок

Він передав вітання школярам, батькам та вчителям від імені голови ХОДА Юлії Світличної, повідомляє прес-служба відомства.

«Ця подія ще раз доводить, що Харківщина розвивається. Реформи, в тому числі реформа децентралізації, створення ОТГ дають свій результат. Через те, що зменшилася кількість дітей, школа в селі Знам’янка п’ять років тому була закрита. З проханням відновити заклад громада звернулася до голови ХОДА Юлії Світличної. Нововодолазький селищний голова активно взявся за роботу. Сьогодні школа знову відчинила двері для дітлахів», - сказав Анатолій Бабічев.

Будівлю для школи, яка з’явилася в селі Знам’янка, було капітально відремонтовано за кошти обласного бюджету та бюджету Нововодолазької ОТГ. Зараз у закладі навчаються 14 учнів. 

Нагадаємо, минулого року в Харківській області відкрили 21 дитячий садок та 35 додаткових груп у вже наявних закладах. Як передає Урядовий кур’єр, с цілому було створено 1676 нових місць у дошкільних закладах. За словами голови ХОДА Юлії Світличної, подальший розвиток мережі дитсадків регіону є пріоритетним в поточному році.  

Нові дошкільні заклади на базі навчально-виховних комплексів і ліцеїв з’явилися в Куп’янському, Зміївському, Балаклійському, Сахновщинському районах. Розробляється мережа дошкільної освіти в Пісочині та Південному. Минулого року в Пісочині почали будувати комплекс, до складу якого входить школа та дитсадок на 95 місць. Збудували триповерховий корпус в Південному. Він має надати 130 місць для дошкільнят.

comments powered by HyperComments