Харківщина готова до безпечної Водохрещі

П'ятниця, 18 січня 2019, 16:35
Під час масових заходів на території регіону буде забезпечений порядок. 
Харківщина готова до безпечної Водохрещі

За словами заступника голови ХОА Анатолія Бабічева, Харківська область вже готова до відзначення Водохрещі, в тому в плані забезпечення порядку та безпеки громадян під час масових заходів. Освячення води пройде в більшості церков регіону. Заступник голови ХОДА зазначив, що у випадку, коли на одну й ту ж водойму претендуватимуть дві різні релігійні громади, їх обради будуть проводитися в різний час. За його словами, порядок у цей день буде забезпечений повністю.  

За словами завідувача сектором зі справ релігії Ольги Чернявської, всі релігійні громади Харківщини ознайомлені із законом про свободу совісті. Всі вони були зобов’язані подавати заявки одо проведення освячення відкритих водойм до органів місцевого самоврядування. Саме вони мають забезпечити охорону порядку та медичну допомогу.   

Начальник управління охорони здоров’я ХОДА Богдан Федак в свою чергу розповів, що на Харківщині добре працює екстрена медична допомога. Її представники будуть чергувати біля кожної водойми, де проходитимуть купання. Кожного року під час відзначення Водохрещі медики обслуговують до тисячі викликів. Також Федак зазначив, що до купання в крижаній воді необхідно підходити дуже відповідально. Найкраще, коли людина ще влітку починає загартовуватися за допомого обливання холодною водою. Також він не рекомендує людям із захворюваннями серцево-судинної системи та судинними патологіями заходити в крижану воду. 

comments powered by HyperComments