Фундамент сучасної української державності було закладено століття тому – Світлична

Вівторок, 22 січня 2019, 10:08
Голова ХОДА Юлія Світлична привітала мешканців області з Днем Соборності України. 
Фундамент сучасної української державності було закладено століття тому – Світлична

Сьогодні ми відзначаємо 100-річчя однієї з найважливіших подій української історії – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Об’єднання українських земель, що століттями були розділені та поневолені різними імперіями, стало основоположною подією для подальшого державотворення. Фундамент сучасної української державності було закладено саме тоді, століття тому – під час буремних подій Української революції 1917 – 1921 років. 

Проте сьогодні День Соборності є для нас не лише історичною датою. Це дуже сучасне свято, символічне значення якого важко переоцінити. Адже єдність не тільки земель, але (і це головне) самих громадян України залишається ключовим фактором для подальшого розвитку нашої держави. Лише спільними, соборними зусиллями ми можемо відстояти свою незалежність, захистити українську землю та досягти того майбутнього, про яке мріяли покоління українців. Майбутнього вільної, незалежної та розвиненої європейської держави. 

У нас можуть бути різні погляди, релігії та мови, якими розмовляємо, проте нас єднають спільні цілі, мрії та Україна в серці. 

З Днем Соборності, дорогі земляки! Єдності та розвитку всім нам! 

comments powered by HyperComments