На Харківщині за останні роки були в рази збільшені обсяги ремонту доріг – Світлична

Середа, 23 січня 2019, 15:26
23 січня під час наради були обговорені плани щодо ремонту та будівництва доріг на Харківщині за поточний рік.
На Харківщині за останні роки були в рази збільшені обсяги ремонту доріг – Світлична

За словами Юлії Світличної, протягом останніх років на території регіону були в рази збільшені обсяги ремонту доріг, на потреби яких находять кошти з бюджетів усіх рівнів. Як зазначила голова ХОДА, нестача коштів на фінансування доріг призвела до того, що вони прийшли у вкрай незадовільний стан. Але не так давно ситуація почала мінятися на краще, адже бюджети на місцях поповнюються. Завдяки податкам населення є можливість вирішувати старі проблеми.  

Також Світлична розповіла, що активна робота з відновлення автомобільних доріг регіону стартувала ще 2016 року. За її словами, тоді був зроблений чималий обсяг роботи. На цьому роботи не закінчуються. На даний момент капітальний ремонт потрібен на трасі Харків - Лозова - Павлоград. Минулого року там розпочалися роботи, а в поточному вони продовжаться. Відділення коштів на дані роботи за ініціативою президента було передбачено в державному бюджеті окремою строкою. Юлія Світлична запевнила, що роботи мають розпочатися як тільки дозволить погода.  

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця, 2018 року був повністю виконаний план роботи, затверджений держбюджетом. А в поточному році роботи розпочнуться вже в березні. Щодо дороги Харків – Лозова – Павлоград, то тут була складена вся необхідна документація та проведені експертизи. Все готово для проведення тендерних процедур.  

Євген Зражевець відзначив, що для того, щоб роботи були більш дешевими, дорожники спільно з науковцями розробили спеціальних трьохетапний проект. Також в Лозівському районі перебачено  будівництво об’їзної дороги навколо Лозови. Це розвантажить місто від авто, які рухаються дорогою Харків – Лозова – Павлоград. Також пріоритет буде надаватися ремонту напрямків Дергачі – Козача Лопань, Харків – Вовчанськ, Мерчик – Краснокутськ тощо. Також був складений перелік з 77 місцевих доріг, які будуть відновлені коштом Дорожнього фонду в 2019 році. 

comments powered by HyperComments