Павло Петренко провів у Харкові «Ювілейне весілля»

Неділя, 27 січня 2019, 12:15
Міністр юстиції Павло Петренко під час робочої поїздки на Харківщину особисто провів церемонію повторного одруження в рамках послуги Мін’юсту «Ювілейне весілля».
Павло Петренко провів у Харкові «Ювілейне весілля»

«Це послуга Міністерства юстиції, яку ми почали активно запроваджувати минулого року. Завдяки їй будь-яка сімейна пара,  незважаючи на те, прожили вони в шлюбі 1 рік чи 50 років, може замовити церемонію повторного одруження «Ювілейне весілля», – наголосив очільник Мін’юсту.

За його словами, у 2018 році 549 сімейних пар змогли ще раз пережити всі ті позитивні емоції, які вони відчували під час одруження, поновити свої обітниці та в урочистій обстановці знову зізнатися один одному в коханні.

«Послуга вже надається відділами державної реєстрації актів цивільного стану по всій країні. При цьому її вартість становить від 176 гривень і залежить від того, якими додатковими сервісами хочуть скористатися закохані», – додав Міністр юстиції.

Він зауважив, що сьогодні у Харкові повторно взяли шлюб Забава Олександр Петрович та Забава Лідія Олександрівна, які прожили разом вже 50 років, виростили сина та допомагають виховувати онука.

«Однак це не рекорд. У практиці відділів ДРАЦС був випадок, коли нареченим було 82 та 84 роки і вони святкували 60-річний ювілей сім’ї або діамантове весілля», – повідомив Павло Петренко.

Він привітав родину Забав з ювілеєм та побажав їм прожити ще багато років разом у любові і взаєморозумінні.

comments powered by HyperComments