14 лютого харків'яни почують довгоочікуваний концерт у найкращій та найсучаснішій залі — Світлична

Середа, 6 лютого 2019, 15:15
Основні роботи в приміщенні Харківської філармонії вже підійшли до свого логічного завершення.
14 лютого харків'яни почують довгоочікуваний концерт у найкращій та найсучаснішій залі — Світлична

6 лютого голова ХОДА Юлія Світлична ознайомилася з результатами будівельних робі в Харківській обласній філармонії. За її словами, скоро мешканці міста зможуть на власні очі побачити результати реконструкції, яка приводилась вже більше десяти років. За словами губернаторки, реконструкція філармонії має велике значення для культурного життя Харківської області. Основна робота вже була завершена, залишились лишень окремі деталі. 14 лютого харків'яни нарешті зможуть відвідати концерт в сучасній залі, яка може вмістити 777 гостей.  

Також заплановане відкриття цілого комплексу, який включає в себе камерну залу та нове фойє. Усі три зали філармонії в один час здатні прийняти 1,5 тисячі осіб. Як зазначила Світлична, великі яскраві зали, які нині з’являються в українських містах, здатні слугувати взірцем навіть для інших країн Європи.  

Директор та головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко зазначив, що це хороший зал як з акустичної точки зору, так і з точки зору справжньої пишноті. За його словами, акустика тут чудова, геометрія залу сприяє хорошому звучанню.   

Голова ХОДА підкреслила, що керівництво області й надалі підтримуватиме розвиток культури на Харківщині. За її словами, це зараз дуже на часі. Зокрема, потрібно стоврвати комфортні умови для творчих колективів. Протягом останніх двох років приділяється увага культурним закладам, в бюджеті області передбачене виділення коштів на проведення ремонтів, підтримку творчих колективів та відновлення інфраструктури.

comments powered by HyperComments