Харків‘янам радять відмовитися від зимової риболовлі

Четвер, 7 лютого 2019, 15:19
На сьогоднішній день лід на водоймах надто тонкий, що становить значну небезпеку для рибалок.
Харків‘янам радять відмовитися від зимової риболовлі

Начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Харківській області Сергій Колосовський розповів, що цієї зими на водоймі загинула одна людина. Трагедія сталася в смт Боровій на Червонооскільському водосховищі. Він також повідомив, що в цю суботу було врятовано двох чотирнадцятирічних підлітків, які вийшли на середину водойми. Загалом, цьогорічної зими рятувальники отримали чотири аналогічні виклики.

Сергій Колосовський розповів, що рибалки, які вирішили вийти на водойму, повинні мати жилет та довгу мотузку. Але він зазначив, що на даний момент лід є надто тонким, тому рибалити дуже небезпечно.

Як розповів директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко, в області проводять системну роз’яснювальну роботу щодо правил поведінки  на водоймах. За його словами, найбільш критичним в цьому плані є початок зими. Також Пономаренко зазначив, що задля підготовки до весняної повені та льодоходу стартувала робота щодо огляду гідротехнічних споруд, водопровідних каналів, зливових систем. Задля ліквідації можливих наслідків негоди може бути задіяно1372 одиниці спеціальної техніки, 132 пересувні дизельні електростанції, 92 мотопомпи, 297 одиниць плавзасобів.

comments powered by HyperComments