На Харківщині слід очікувати на хороший врожай озимих культур 

П'ятниця, 8 лютого 2019, 14:18
Більше 86% посівів озимих в області перебуває в доброму та задовільному стані.
На Харківщині слід очікувати на хороший врожай озимих культур 

Як розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр, під врожай 2019 року посіяли 547,8 тисяч га озимих зернових культур. Це на 3,3% більше, ніж у 2017 році. Посіяли також 517,3 тисяч га озимої пшениці. На всіх засіяних площах вже є сходи. За словами Нездюра, умови для зимування озимих культур в Харківській області є задовільними. 

Снігу було достатньо, сніговий покрив складав від 15 до 45 см. Нормальними були і температури. Всі умови сприяли зимовому спокою культур. Згідно з дослідженнями, стан рослин є прекрасним, запас вуглеводів відповідає на 100%. Якщо буде сприятлива погода, а комплекс агроробіт проведуть правильно, в області можна очікувати на хороший врожай. 

Олександр Нездюр також зазначив, що стан цьогорічних озимих культур значно ліпший за минулорічний. Агрономічні служби районів та представники центру наукового забезпечення регулярно моніторять стан посівів озимих культур. 

На сьогодні в хорошому стані знаходиться 37,1% (202,4 тисяч га) площі посівів, у задовільному - 49,6% (270,7 тисяч га), слабкі та зріджені - 13,3% (72,4 тисяч га). Завдяки погоді цього року рослини мать всі умови для благополучного розвитку. 

comments powered by HyperComments