В Харкові намагалися підкупити виборця 

Понеділок, 11 лютого 2019, 14:43
Минулої доби правоохоронцями був зафіксований факт спроби підкупити виборця.
В Харкові намагалися підкупити виборця 

10 лютого 19-річний харків’янин повідомив в Київському відділі поліції про спробу підкупу. За його словами, близько четвертої години вечора до нього зателефонувала незнайома жінка. Вона запитала, за кого той збирається голосувати на виборах 31 березня. Після цього жінка запропонувала відати свій голос за окремого кандидата за 500 гривень. Хлопець відмовився та кинув слухавку.  

За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) КК України. Санкцією статті передбачено обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років. 

Крім того, за минулу добу зареєстровали повідомлення про бігборд у Лозовій. Заявник повідомив, що там було розміщено незаконну політичну рекламу. Правоохоронцями перевіряється наявна інформація. 

Загалом, з початку передвиборної кампанії на Харківщині було зареєстровано 44 повідомлення про порушення виборчого законодавства. Правоохоронці вже відкрили два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) КК України.  Після проведення перевірки проти двох порушників склали адмінпротоколи за ч. 1 та ч. 2 ст. 212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

 На одного з порушників судом накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 51 грн. По шести заявам під час проведення перевірки порушень законодавства виявлено не було. Матеріали списані до справи.  За іншими матеріалами рішення поки що не прийняті, тривають перевірки фактів, що викладені у заявах.

comments powered by HyperComments