На Харківщині була викрита група злочинців, яка розповсюджувала наркотики (фото)

Середа, 13 лютого 2019, 14:20
Злочинне угрупування розповсюджувало наркотичні речовини вже більше року
На Харківщині була викрита група злочинців, яка розповсюджувала наркотики (фото)

12 лютого співробітники Управління стратегічних розслідувань спільно з працівниками слідчого управляння ГУНП в Харківській області, спецпідрозділом КОРД під керівництвом Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції викрили злочинну групу. Представники угрупування, куди входило сім чоловік, в 2018 та 2019 роках реалізовували наркотики, психотропні речовини та їх аналоги за допомогою інтернету. .

Досудове розслідування допомогло встановити, що зловмисниками було створено кілька форумів, де розміщувалися дані щодо продажі наркотиків та психотропів. Для зв‘язку члени угрупування користувалися месенджерами. Левова частка інформації зберігалася на віддаленому комп’ютерному сервері.

За рішенням суду пройшли обшуки зловмисників за місцем їх проживання. Правоохоронцями були вилучені наркотичні речовини, телефони, комп’ютерна техніка, банківські картки, гроші, ножі, кайданки, електронні ваги, поліетиленові пакети, засоби для куріння і травматична зброя. Всі наркотичні та психотропні речовини було направлено на експертне дослідження.

Один учасник після рішення суду сидить під вартою, ще п‘ятьох було затримано. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Сьомий зловмисник отримав повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Їм загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років та конфіскація майна.

comments powered by HyperComments