Харківські підприємства справедливо вважаються флагманами української економіки – Порошенко

Четвер, 14 лютого 2019, 14:27
В межах своєї робочої поїздки на Харківщину Петро Порошенко та голова ХОДА Юлія Світлична відвідали захід АТ «Турбоатом», де проходили урочисті заходи з нагоди 85-річчя
Харківські підприємства справедливо вважаються флагманами української економіки – Порошенко

На заході були присутні харківські промисловці, представники енергетичного машинобудування як з України, так і інших країн. За словами Президента, підприємства Харківської області по праву можуть вважатися флагманами економіки України. Тому саме в Харкові, індустріальній столиці, є доцільним говорити як про перспективи розвитку економіки, так і про майбутнє самої держави.

За його словами, активною працею відрізняється не тільки «Турбоатом», але й інші флагмани промисловості Харківщини. Це, зокрема, такі підприємства, як «Завод ім. Малишева» й «ХТЗ». Юлія Світлична в свою чергу відмітила суттєве зростання харківської промисловості за останні декілька років. За її словами, саме вона є ключовою галуззю економіки регіону на дає найбільші прибутки.

Світлична зазначила, що промисловість приносить більше 50 % відрахувань до бюджетів та близько 30 % усіх зайнятих. За останні три роки промисловість на Харківщині зросла на 15%. Зокрема, провідну роль в цьому плані відіграє енергомашинобудування. Останнього року відповідні підприємства змогли виготовити продукцію більш ніж на 10 мільярдів гривень. Зокрема, «Турбоатом» є одним з лідерів енергомашинобудування.

Також губернаторка зазначила, що в області місцеві підприємства стараються підтримувати, щоб вони могли мати держзамовлення, розгалужувати портфель своїх замовлень. А також мали прибутки, які би прямо відображались на заробітні платі працівників. Вона також висловила сподівання, що і в поточному році будуть зберігатися позитивні тенденції щодо розвитку промисловості Харківщини.

comments powered by HyperComments