Харків'ян запрошують у “Цифрові сади” під час Plan B Fest

П'ятниця, 15 лютого 2019, 17:31
16-17 лютого гостей фестивалю соціальних інновацій та нової музики Plan B запрошують до “Цифрових садів” від берлінського фестивалю інді-ігор A MAZE.
Харків'ян запрошують у “Цифрові сади” під час Plan B Fest

The Digital Garden, як і інші проекти A MAZE — це спосіб поговорити про важливі соціальні речі через відеоігри. Тож “Цифрові сади” будуть цікаві як тим, хто знається на відеоіграх, так і тим, хто поки що не розуміє, який стосунок ігри мають до реального життя.

Відкриття Plan B Fest — 15 лютого о 18:25 в Mental Complex Studio. Вхід на денну частину фестивалю вільний за умови реєстрації.

Digital Garden, “Цифровий Сад” — куди поведуть нас його стежки, що розходяться?

Як за допомогою відеоігор включити людей у соціальні процеси, допомогти знайти відповіді на важливі питання та поставити ще важливіші? Інтерактивні мистецькі проекти значно прискорюють соціальні інновації, – переконані організатори Plan B Fest, а тому запрошують долучитися до віртуального садівництва і до обговорення теми важливості культури та мистецтва для розвитку середовища.

Про роль візуального мистецтва в змінах, що відбуваються, під час конференції також говоритимуть продюсерка культури Невена Янкович з Відня і засновники сєвєродонецької арт-резиденції “Плюс/Мінус” Маня Ромашкіна, Юлія Красільникова та В’ячеслав Бондаренко.

Інтерактивна виставка The Digital Garden Exhibition може вважатися садом із тисячею садів та є метафорою змін. Незалежний куратор і директор медіафестивалю A MAZE Торстен С. Відеманн створив цифровий сад, котрий він називає садом життя, гри, рефлексій, спокою, мрій і любові. Пограти у ці філософські ігри можна буде 16-17 лютого в Mental Complex Studio.

Торстен нагадує: природа є тим, що потрібно людям для відпочинку, відчуття та святкування. Він певен: ми повинні створити розповіді та взаємодії навколо природи, рослинності, дозвілля — в комп'ютерних іграх та віртуальній реальності. Це потрібно, щоб зробити людей чуттєвішими в ставленні до природи, замість поступового знищення нашого власного саду та втечі на іншу планету.

«Ми маємо по-новому звертати увагу аудиторії до теми природи. Любов має бути природою, повага має бути природою, турбота має бути природою. Турбота про інших — is the new punk (це новий панк). Будьте собою — і спробуйте хакнути систему на користь навколишнього середовища в ігровій формі на виставці. У кожного є шанс стати хорошим садівником», — передає гостям виставки Торстен і чекає усіх у своєму — нашому спільному — цифровому саду.

Куратор виставки та директор медіафестивалю A MAZE особисто завітає до Харкова та 15 лютого з 22:00 гратиме в клубі “Живот”.

Нагадуємо, що денна частина фестивалю соціальних інновацій та нової музики Plan B, cоціокультурна конференція, — це різноформатні зустрічі з п’ятдесятьма спікерами й спікерками з п’ятнадцяти країн та надзвичайно широким представництвом помітних соціокультурних ініціатив України. Зареєструватися на участь у конференції можна за посиланням.

Найочікуваніші теми конференції: активізм; урбанізм та проекти в міському просторі; розвиток середовища для чесного бізнесу; мистецькі проекти на українському Сході; мистецтво і культура задля змін; права людини; медіа; популізм і молодь; технології задля розвитку та мейкери як нові міські герої.

Нічна ж, музична програма фестивалю (головна сцена — Лофт СХІD OPERA) 15-16 лютого, — це не просто десять концертів та шість вечірок із DJ-сетами, а своєрідна розмова про те, як сучасна музика й громадський активізм пов’язані між собою. Квиток можна придбати на сайті Internet-bilet.ua.

Хедлайнери — австрійський гурт Sofa Surfers, українські виконавиці Alyona Alyona та Alina Pash. Один квиток дає можливість потрапити на всі концерти, а також гарантує вхід на партнерські вечірки до їх початку. (Після — за наявності вільних місць у клубі).

Фестиваль організовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

 

 

comments powered by HyperComments