Харківські батьки зможуть отримати допомогу муніципальної няні

Понеділок, 18 лютого 2019, 18:12
Нещодавно в Україні почала діяти послуга «Муніципальна няня».
Харківські батьки зможуть отримати допомогу муніципальної няні

Цю допомогу можуть отримати громадяни, які нещодавно народили дитину. Заплановано, що вони кожного місяця зможуть отримувати 1626 гривень на відшкодування послуг няні. При чому, така допомога не залежить від виходу матері в декретну відпустку. Державним бюджетом вже передбачено виділити 500 мільйонів гривень. 

Для отримання компенсації потрібно укласти договір про догляд за дитиною до трьох років з муніципальною нянею. Нянею може бути хтось з родичів - наприклад, дідусь чи бабуся малюка. Для цього їм потрібну буде пройти реєстрацію в якості фізичної особи - підприємця або юридичної особи, яка доглядає за дітьми віком до трьох років. Це може бути в нагоді родичам, яким не вистачає страхового стажу до пенсії. 

Укласти такий договір може один із батьків або опікунів малка і подати його у найближче управління соціального захисту. З ним має бути копія договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, копія сторінок паспорту матері або батька, підтверджуючі документи про оплату. Якщо сім'я виховує двох малюків, то батьки можуть оформити два договори з однією муніципальною нянею і отримувати додаткові 1626 гривень.  

comments powered by HyperComments