Краще мовчати: харків’яни вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні

Середа, 20 лютого 2019, 19:07
Зараз в парку Шевченка говорять про трагічні події п’ятирічної давнини. Сьогодні в Харкові згадують події Революції гідності та вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні.
Краще мовчати: харків’яни вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні

П’яті роковини відрізняються від попередніх: було прийняте рішення не говорити надто довгі промови, а просто згадати загиблих в межах мітингу-реквієму. Сьогодні активісти розмістили портрети 107 героїв Небесної сотні, серед яких були й харків’яни. До них присутні підносили квіти та запалювали лампадки. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

«За ці 5 років багато слів сказано,- розповів Володимир Чистилін,співкоординатор Харківського Євромайдану,- навіть рідні героїв Небесної сотні кажуть,що вони вже нічого не можуть говорити. Є вже певна виснаженість. Тому ми вирішили назвати нашу акцію «Краще помовчати». Звичайно,це не тільки сторінка історії сьогодення,а й майбутнє. Так чи інакше, ми будемо актуалізувати це питання. Бо Революція гідності триває. Згадуючи про них ми думаємо що робити далі».

 В межах мітингу відбувся молебень за загиблими. Після цього люди ходили між портретів загиблих,виділялися в їх обличчя і згадували ті буремні роки. 

comments powered by HyperComments