На Харківщині за добу Харківщини 4 повідомлення, пов’язані із виборчим процесом

Неділя, 24 лютого 2019, 14:35
Відповідні заяви надійшли до Московського, Балаклійського та Куп'янського відділів поліції.
На Харківщині за добу Харківщини 4 повідомлення, пов’язані із виборчим процесом

23 лютого в мережі Інтернет був виявлений відеозапис, на якому невідомі на території міста Харкова з хуліганських мотивів пошкодили сітілайти з передвиборчою агітацією. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Поліцією вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до злочину.

Слідчим Московського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України за фактом звернення 53-річного мешканця міста Харкова. Заявник повідомив, що на вулиці Валентинівській невідомий чоловік в ході сварки з волонтером на підтримку кандидата на пост Президента України перевернув агітаційний намет з рекламою, внаслідок чого були пошкоджені агітаційні матеріали. Особа зловмисника встановлюється.

До Балаклійського відділу поліції звернувся місцевий мешканець та повідомив, на вулиці Газовиків в місті Балаклія у агітаційній палатці нібито збирають особисті дані, які є у загальному доступі. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група. В ході перевірки інформація, надана заявником, не знайшла свого підтвердження.

До Куп'янського відділу поліції звернувся 55-річний мешканець міста  Куп'янськ. Він розповів, що на вулиці Харківській на рекламному щиті кандидата на пост Президента України знаходиться слово нецензурного характеру. Відповідна інформація внесена до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень. 

Довідка. З початку передвиборної компанії поліцією Харківщини зареєстровано 88 повідомлень про порушення Закону України «Про вибори Президента України», відкрито 8 кримінальних проваджень, складено 2 адміністративні протоколи. За 32 заявами під час проведення перевірки порушень законодавства не виявлено. За іншими матеріалами тривають перевірки фактів, викладених у заявах. 

comments powered by HyperComments