На Харківщині 12 родинам ВПО були надані квартири

Понеділок, 25 лютого 2019, 15:15
Соціальне житло для переселенців розміщується в двоповерховій будівлі в селищі Дослідне в Красноградському районі.
На Харківщині 12 родинам ВПО були надані квартири

Реконструкція в ньому проводилася за гроші Уряду Німеччини і була частиною проекту з допомоги ВПО «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури». До цього там розміщувався пустий лабораторний корпус дослідної станції сільгоспінституту. Але згодом в приміщені пройшла повна реконструкція, було замінено вікна, двері та комунікації, було відремонтовано майбутні житлові приміщення. Нині тут розмістили чотири двокімнатні квартири на 45 кв. м та вісім однокімнатних квартир по 26 кв. м. 

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, зараз в будівлі розміщується 12 квартир для ВПО. Там були створені гарні умови життя, що дозволить переселенцям або почати нове життя, або дочекатися повернення додому.  

Переселенка з Луганської області Ганна Кузьміна розповіла, що тішиться новому житлу для її родини, а також ліжкам та дивану для дітей. Вона отримала двокімнатну квартиру з кухнею та ванною. До цього жінка винаймала будинок у селі Зоряне Красноградського району.  

За словами голови ХОДА, держава повинна дбати про створення всіх необхідних умов для людей, якими було втрачене власне житло. Світлична розповіла, що на Харківщині зараз є шість об’єктів, які реконструюються завдяки підтримці міжнародних партнерів, у тому числі Уряду Німеччини. Було вже здано три об’єкти, ще три знаходяться на стадії реконструкції. 

Нагадаємо, що 25 лютого під час свого візиту до Красноградського району Юлія Світлична відвідала місцевий відділ Головного управління ДСНС України в Харківській області. Там вона вручила сертифікати на необхідну оргтехніку та підкреслила, що рятувальники свого часу обрали благородну професію з порятунку людей. 

comments powered by HyperComments