У Харкові відбудеться презентація «Топ-10 пріоритетів бізнесу для економічного зростання країни»

Вівторок, 26 лютого 2019, 12:38
Даний документ був сформований представниками бізнесу до кандидатів у президенти.
У Харкові відбудеться презентація «Топ-10 пріоритетів бізнесу для економічного зростання країни»

Презентація пройде 27 лютого в медіа-центрі «Накипело» на вул. Свободи, 7/9. Початок у 12.00.

Як повідомляють організатори, вперше в Україні представники малого і середнього бізнесу — понад 35 тисяч підприємств і підприємців з різних галузей та регіонів — об’єдналися у широку коаліцію «Національну бізнес-коаліцію»*, на принципах аполітичності і прозорості, щоб сформувати перелік 10 пріоритетних кроків, яких необхідно вжити для розвитку підприємництва в країні.

На презентації спікери розкажуть про причини об’єднання, представлять кожну з позицій «ТОП-10 пріоритетів бізнесу для економічного зростання країни», розкажуть, яким чином відбуватиметься контроль реалізації пропозицій з боку Коаліції тощо.

ТОП-10 пропозицій

1. Заміна податку на прибуток податком на виведений капітал для всіх компаній.

2. Зниження податкового навантаження на фонд оплати праці.

3. Створення єдиного органу з розслідування економічних злочинів, ліквідація податкової міліції та інших економічних підрозділів правоохоронних органів.

4. Запровадження безпаперових технологій: заборона державним органам вимагати інформацію, яка міститься у державних базах даних.

5. Демонополізація ринків тепло- та енергопостачання, забезпечення рівності доступу учасників суміжних ринків до товарів та послуг природних монополій, зокрема електромереж та приватної тяги.

6. Інституційна реформа перевіряючих та контролюючих органів: запровадження персональної відповідальності, ризик-орієнтованого підходу до перевірок, проведення відкритих конкурсів на керівні посади.

7. Ухвалення нового Податкового кодексу Розвитку та Митного кодексу (деофшоризація економіки, радикальне зменшення розміру шкідливих прямих податків, модифікації податку на землю та інше), а також зниження державних видатків до 35% від ВВП.

8. Запровадження сучасного трудового права, заснованого на свободі трудового договору, спрощення формальностей та зменшення штрафних санкцій.

9. Збереження спрощеної системи оподаткування. Сприяння легальному мікро- і малому підприємництву.

10. Детінізація економіки, зокрема ринку оренди землі та сільгосппродукції. Запровадження єдиного податкового електронного документа задля контролю ланцюжка постачання ризикових категорій товарів та стимулювання покупця отримувати фіскальний чек при їх покупці.

Довідка: Національна бізнес-коаліція – найбільше об’єднання бізнес-асоціацій та підприємців України, головною метою якого є розроблення та просування спільного порядку денного бізнесу у сфері економічних реформ. Ініціатори створення Коаліції – Спілка українських підприємців (СУП) та учасники Української Ради Бізнесу (УРБ). Ініціатива є політично незаангажованою та вільною для приєднання.

 

comments powered by HyperComments