На Харківщині будуватимуть та реконструюватимуть понад 170 об’єктів – ХОДА

Четвер, 28 лютого 2019, 14:21
Як і у минулому році, в Харківській області реконструюватимуть медичні заклади, школи та дитячі садки, спортивні об’єкти тощо.
На Харківщині будуватимуть та реконструюватимуть понад 170 об’єктів – ХОДА

Як повідомляє прес-служба Харківської ОДА, кошти на на ремонт та будівництво виділили депутати облради на сесії 28 листопада.

Зокрема, будівництво та ремонти проведуть на 73 об’єктах охорони здоров’я, серед яких - 36 амбулаторій у сільській місцевості, 31 районна та міська лікарня, 6 обласних лікувальних закладів. За особистою ініціативою голови ХОДА Юлії Світличної кошти виділені на розробку проектно-кошторисної документації та будівництво Харківського обласного центру онкології.

Також ремонти заплановано провести в 37 школах області. Виділено кошти на будівництво двох спортивних залів (у Красноградському НВК №3 та Качалівській ЗОШ Краснокутського району).

Продовжать в області й роботу з відновлення закладів культури. Ремонтні роботи проведуть у 6-ти районних будинках культури, 9-ти сільських будинках культури, 3-х обласних закладах та двох об’єктах культурної спадщини, серед яких – Шарівська садиба.

По галузі ЖКГ до переліку об’єктів, що ремонтуватимуться коштом обласного бюджету, внесено 39 об’єктів. Це ремонти водопроводів (15), свердловин (3), покрівель житлових будинків (6), котелень (2), каналізаційних очисних споруд (11) тощо.

Нагадаємо, у минулому році в Харківській області відкрили безпрецедентну кількість нових та відновлених спортивних об’єктів. Так, у 2018-му ФОКи збудовані у Пісочині Харківського району, Краснограді та Золочеві. 

Крім того, у 2018 році після тривалої реконструкції було відкрито відновлений стадіон «Авангард» на 2059 місць у Змієві. Стадіон відповідає європейським стандартам якості: має сучасне велике поле зі штучним покриттям, доріжку для занять легкою атлетикою, велике табло, трибуни з пластиковими сидіннями, навіси над трибунами, роздягальні для команд, приміщення для тренерів і лікаря, коментаторську кабіну.

Масштабну роботу було проведено щодо розгалуження мережі спортивних майданчиків для всіх охочих займатися фізкультурою. У 2018 році в області було встановлено 38 майданчиків зі штучним покриттям, 17 спортивних майданчиків з гімнастичним обладнанням та 17 майданчиків з тренажерами.

comments powered by HyperComments