До тарифів треба підходити виважено, фахово та с повагою до людей – Світлична

Четвер, 28 лютого 2019, 17:11
На думку керівника Харківської області, це унеможливить таку ситуацію, яка склалася у Харкові.
До тарифів треба підходити виважено, фахово та с повагою до людей – Світлична

Про це Юлія Світлична сказала на брифінгу по закінченню сесії Харківської обласної ради 28 лютого.

«Це соціально чутливе питання, яке можна розділити на дві сторони – юридичну, та економічну. Стосовно юридичної позиції: питання щодо підвищення тарифів знаходиться виключно в компетенції органів місцевого самоврядування. У даному випадку, це Харківська міська рада і її виконавчі органи. Відповідно до Конституції України, а саме статті 129, рішення суду є обов’язковим до виконання. Звичайно, є процедура оскарження у вищій інстанції. Але за невиконання рішення суду є відповідальність», - сказала Світлична. 

В разі виваженого підходу до питання підняття тарифів можна уникати ситуацій, що склалися зараз у Харкові, вважає губернаторка. 

«Друге питання - це економічна складова. Моя особиста думка, що до кожного підвищення тарифів потрібно підходити дуже виважено, дуже обережно і з повагою до людей. І це унеможливить такі ситуації, які склалися», - підсумувала вона.

Раніше ситуацію з тарифами прокоментував прокурор Харківської області Юрій Данильченко. Він нагадав, що в Україні існує кримінальна відповідальність за ухиляння від виконання рішення суду.

До речі, 27 лютого територіальне відділення Антимонопольного комітету повідомило результати перевірки формування тарифів.

Нагадаємо, що 6 лютого за рішенням виконкому харківської міськради були введені нові тарифи на приїзд в громадському транспорті. З того дня харків’яни сплачують 8 гривен за проїзд в метро, 6 гривень – в тролейбусі та трамваї.

comments powered by HyperComments