Світлична заявила про розробку плану модернізації комунальних мереж в містах обласного значення та по ОТГ

Вівторок, 5 березня 2019, 14:45
5 березня голова ХОДА Юлія Світлична брала участь у селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
Світлична заявила про розробку плану модернізації комунальних мереж в містах обласного значення та по ОТГ

Центральні теми даного селектору – питання щодо тепло- й газопостачання, облік спожитих енергоносіїв та формування тарифів на тепло й гарячу воду. Під час відкриття Володимир Гройсман наголосив, що вартість газу для теплокомуненерго є однаковою для всіх регіонів України. Але тарифи на тепло для різних міст відрізняються, часом доволі сильно. Він також зазначив, що кінцева ціна на теплу та гарячу воду залежить від таких моментів, як технологія виробництва тепла, мінімізація втрат, об’єктивний облік та заходи з енергоощадження.  

Крім того, в межах заходу були обговорені питання, які мають стосунок до завищення норм споживання газу облгазами, встановлення споживачами лічильників та створення комфортних умов у центрах обслуговування клієнтів. Після підбиття підсумків наради головою ХОДА були надані доручення керівникам структурних підрозділів ХОДА, представникам РДА та органів місцевого самоврядування.

За словами Світличної, близьке завершення опалювального сезону – не привод для відпочинку. Зараз необхідно попрацювати над допущеними помилками та зробити те, що не було виконано. Зокрема, голова ХОДА наголосила на необхідності розробки плану щодо проведення модернізації комунальних мереж по містах обласного значення та ОТГ. Відповідні заходи має бути враховано в інвестиційній програмі кожного з підприємств.  

Як зазначила губернаторка, на місцях необхідно приділяти особливу увагу реалізації заходів з енергоощадження та підвищення енергоефективності. Також потрібно проводити більш активне інформування людей щодо обласних та державних програм «теплих» кредитів, які є в наявності. Вона впевнена, що можливостями, які нині надаються державою й міжнародними інституціями, треба користуватися.  

Світлична розповіла, що виділяється фінансування з екологічного фонду. Ще потрібно для ремонту комунікацій. Надається фінансова підтримка задля налагодження теплопостачання та зменшення втрат користувачів. Також вона підкреслила, що влада повинна робити все для того, щоб на її території було безпечне та комфортне життя.  

Зокрема, Світлична доручила розробку плану безкоштовного встановлення лічильників на газ і тепло тим абонентам, які їх ще не мають. Також було доручено проведення інвентаризації центрів обслуговування клієнтів комунальних підприємств. Це має на меті створити в них комфортні умови.
 

 

comments powered by HyperComments