На Харківщині збільшився обсяг одноразової допомоги вразливим категоріям населення

Четвер, 7 березня 2019, 18:56
З бюджету області було виділено 50 мільйонів гривень одноразової адресної грошової допомоги громадянам, які опинились в скрутних життєвих обставинах.
На Харківщині збільшився обсяг одноразової допомоги вразливим категоріям населення

Про це розповів директор Департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага під час свого брифінгу. За його словами, на одноразову адресну грошову допомогу жителям Харківської області, які опинились в скрутних життєвих обставинах, заплановано витратити 50 мільйонів гривень. Всі кошти були виділені з бюджету області. Минулого року на такі цілі було витрачено 46 мільйонів. Максимальний розмір даної допомоги складає 20 тисяч гривень.

Зокрема, до річниці Чорнобильської трагедії передбачене виділення адресної допомоги для людей з інвалідністю першої групи, дітям-сиротам, дітям з інвалідністю, вдовам. Це стосується людей, які безпосередньо були ліквідаторами наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС та членів їх родин. Для цього з бюджету області буде виділено 1 мільйон 8 тисяч гривень.

Передбачене надання одноразової допомоги до Дня перемоги особам з інвалідністю та учасникам бойових дій часів Другої світової. На це піде 2 мільйона гривень. На обліку зараз числиться трохи більше 700 таких громадян. Також допомога передбачена учасникам АТО та членам їх родин до Дня захисника України. На це було виділено 17 мільйонів гривень: по 1,5 тисячі кожному учаснику та 5 тисяч членам загиблих.

На санаторне лікування учасників АТО та придбання путівок  вихідного дня буде виділено 2 мільйони 400 тисяч гривень. Також оздоровитися в будь-якому закладі України коштом обласного бюджету зможуть ліквідатори другої категорії та потерпілі діти. На це передбачено 2 мільйони 200 тисяч гривень.

Зокрема, Шпарага зазначив, що ліквідатори першої категорії мають оздоровлюватися за рахунок держави. Проте на ці цілі виділяється недостатньо коштів. Тому було прийняте рішення повністю охопити цю категорію населення завдяки обласним коштам. Також буде виділено 17 тисяч гривень на проведення навчально-методичних заходів в сфері сім‘ї та попередження насильства.

comments powered by HyperComments