Бюджет Харківщини став потужнішим втричі – Світлична

Четвер, 14 березня 2019, 12:48
Голова ХОДА разом із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом взяла участь у засіданні Ради регіонального розвитку в Харкові.
Бюджет Харківщини став потужнішим втричі – Світлична

Зокрема, в межах заходу прем’єр-міністр відзначив зміни, які відбулися в країні з 2014-го року. За його словами, за цей час була проведена реформа реформу децентралізації, що дала нагоду збільшити місцеві бюджети втричі, у 5 - 7 разів зросли бюджети розвитку громад. Володимир Гройсман також зазначив, що на сьогодні важливо ефективно використовували надані ресурси. Він наголосив, що зараз вкрай важливо дати абсолютно нову якість освіти, медицини, інфраструктури.

Зокрема, глава уряду підкреслив внесок, який робить Харківщина в економіку України. За його словами, вона потужним науковим та промисловим регіоном, який відзначається достатньо позитивною динамікою. Також Гройсман відзначив конкурентоздатність харківського регіону та його здатність гідно представити країну на міжнародних ринках.

Юлія Світлична в свою чергу розповіла, що за останні три  роки машинобудівна промисловість Харківщини зросла на 35%, а кількість працівників промислового сектору збільшилася на 5 тисяч. За її словами, така динаміка спостерігається вперше за три роки. На сьогодні спостерігається найбільш сприятливий рівень зайнятості населення в Україні та найкращий рівень якості послуг в сфері освіти.

Також Світлична відмітила, що свого часу не було віри в харківський регіон, в тому числі у зв‘язку з війною та низку економічних ризиків. Але всупереч негативним прогнозам Харківщина не втратила жодного великого інвестора. І більше того – вони розширюють своє виробництво, представники національного та іноземного бізнесу за останні п’ять років вклали в економіку області 2,7 млрд доларів капітальних інвестицій.

Також голова ХОДА відмітила, що зведений місцевий бюджет Харківської області став в три потужнішим. Це сприяє реалізації будівельних проектів, ремонтам та відновленню важливих об’єктів. Як приклад вона назвала Харківську філармонію, нову станцію метро, сучасну школу на 640 місць під Харковом, найсучасніший  Регіональний центр адміністративних послуг.

comments powered by HyperComments