В Харкові було придбане необхідне обладнання для навчання незрячих дітей

П'ятниця, 15 березня 2019, 13:12
«Класична Феєрія» - це міжнародний благодійний проект, який передбачає проведення концертів класичної музики, за участю всесвітньо відомих музикантів.
В Харкові було придбане необхідне обладнання для навчання незрячих дітей

60% глядацьких місць безкоштовно надається дітям з соціально-незахищених категорій, а кошти, зібрані від продажу 40% квитків, йдуть на благодійну допомогу дитячим установам. Проект заснований музикантами братами Дворниченко Олександром і Сергієм спільно з Благодійним Фондом "Турбота".

Концерт «Класичною феєрії», що пройшов 21 грудня, за участю світових зірок класичної музики і МАСО "Слобожанський" в великому залі ХНАТОБу, зібрав 247 000 грн. На ці кошти було придбано принтер Брайля моделі Everest D VS-5 шведського виробника Index Braille AB, програмне забезпечення до нього, спеціальна шумопоглинальна шафа і степлер для видань шрифтом Брайля А3. Все це обладнання надійшло в КЗ «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс імені В.Г. Короленка », буде використано для друку книг, зображень, нот рельєфно-крапковим шрифтом. Крім того, за допомогою принтера можна перетворювати звичайні тексти в тексти шрифтом Брайля.

Керівник благодійного фонду «Турбота» Олена Єрьоміна зазначає, що необхідну суму вдалося зібрати, адже благодійний проект підтримали дійсно кілька сотень людей з різноманітними інтересами - користувачі соцмереж, цінителі класичної музики, музиканти, журналісти, політики, представники влади та бізнесу. Також, дуже важливо що в благодійному концерті брали участь і учні інтернату. Успіх проекту - приклад того, як музика об'єднує людей і надихає їх робити добрі справи.

Для принтера Брайля в НВК ім. В.Г. Короленка виділять окремий кабінет, в якому буде створена тифло-лабораторія. Крім принтера Брайля, тут буде розміщуватися комп'ютер і 3D-принтер. Це дозволить більш раціонально використовувати дороге обладнання.

Інженер-програміст НВК ім. Короленка Артем Шевченко вже працював на подібній техніці і стверджує, що ця модель має низку істотних переваг - підтримує українську мову, значно швидше друкує, а крім того вона значно простіша в освоєнні і експлуатації. А вчителька математики Ольга Мацкевич, висловлюючи загальну думку педагогічного колективу, вважає, що наявність принтера Брайля поліпшить якість навчання.

«Зараз учні активно готуються до зовнішнього незалежного тестування, і тести шрифтом Брайля, необхідні для якісної підготовки, робимо вручну, що довго і складно. Тепер ми зможемо їх роздруковувати. Крім того, завдяки цьому обладнанню незрячі діти можуть знайомитися з науково-популярною літературою шрифтом Брайля А вона важлива для розширення кругозору і допомагає зробити уроки цікавішими».

comments powered by HyperComments