Поліція перевіряє заяву про підкуп виборців у Харкові

Вівторок, 19 березня 2019, 12:36
З заявою про порушення виборчого законодавства у поліцію прийшов 22-річний харків’янин.
Поліція перевіряє заяву про підкуп виборців у Харкові

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківщини, зі слів заявника, на площі Конституції людям, які брали участь у агітаційній промові кандидата на посаду Президента України, нібито, роздавали гроші у сумі від 120 до 250 гривень.

18 березня слідчим Шевченківського відділу поліції відкрито  кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України.

З початку передвиборної кампанії відкрито 12 кримінальних проваджень, складено 2 адміністративні протоколи. За 80 заявами під час проведення перевірки порушень законодавства не виявлено. За іншими матеріалами тривають перевірки фактів, викладених у заявах.

Так, 17 березня до Шевченківського відділу поліції звернувся спостерігач  від «Громадянської мережі «ОПОРА» та повідомив про те, що в мережі Інтернет невідома особа запрошує на мітинг, за участь в якому гарантується оплата в розмірі 150 гривень.

До Первомайського відділу поліції звернувся мешканець міста Первомайський, довірена особа кандидата на пост  Президента України. Він розповів, у приміщенні школи голова виборчої дільниці відмовив йому в реєстрації в журналі відвідувачів та відмовився називати дату наступного засідання ДВК, під час розмови виражався нецензурною лайкою у бік заявника.

Матеріали зареєстровані належним чином. Проводяться перевірки.

 

comments powered by HyperComments