Робиться все, щоб на Харківщині спорт продовжував розвиватися – Світлична

Середа, 20 березня 2019, 09:09
19 березня глава ХОДА зустрілася з представниками спортивного руху області в комплексі «Динамо».
Робиться все, щоб на Харківщині спорт продовжував розвиватися – Світлична

В межах зустрічі Світлична зазначила, що в Харківській області з її хорошими традиціями і прекрасною школою робиться все для подальшого розвитку спорту. Це дозволяє не тільки досягати результатів у професійному спорті, але і розвивати масовий спорт і давати можливість всім охочим займатися фізичною культурою, домагатися результатів і загартовувати характер.

За словами голови ХОДА, розвиток спортивної інфраструктури є одним із головних пріоритетів. В останні кілька років вирішуються питання, які не вирішували десятками років. Це можна сказати про ремонти шкіл та спорткомплексів, закупівлю обладнання, підтримку спортсменів та тренерів. Була поставлена мета щодо будівництва сучасних спортивних комплексів в кожному районі, де діти б могли займатися незалежно від погоди. У всіх районах створюються сучасні футбольні поля зі штучним покриттям, про які раніше не мріяли. Умови повинні бути у всіх, у кого є бажання розвиватися, - підкреслила Світлична.

В межах зустрічі вона передала звання Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України марафонцю Миколі Зудіному. Це один з натхненників і організаторів харківського марафону. Про його нагородження звернулися мешканці міста. Таке ж звання тримав плавець Вадим Куценко. Він єдиний харків’янин, чиє ім'я внесли до Зали слави Всесвітніх ігор для ветеранів у Сент-Джорджі. За словами Світличної, під час Всесвітніх ігор для ветеранів Куценко здобув п‘ять золотих, одну срібну і одну бронзову нагороди.

Президент Федерації легкої атлетики Харківської області Анатолій Губа також відзначив увагу, яка сьогодні приділяється спорту в області. За його словами, в спортсменів зараз є новітнє обладнання, вони займають призові місця на змаганнях. Як зазначив Губа, в на Харківщині сьогодні є розуміння значення спорту і душевне ставлення до спортсменів.19 березня глава ХОДА зустрілася з представниками спортивного руху області в комплексі «Динамо».

comments powered by HyperComments