У Харкові стартує Kharkiv Fashion 2019: детальна програма

Середа, 20 березня 2019, 18:03
Наймасштабніша подія Східної України Kharkiv Fashion 2019 збере разом не тільки відомих харківських модельєрів. Свої колекції представлять дизайнери зі всієї України, серед яких учасники Ukrainian Fashion Week, а так же гості з інших країн. Поряд з професійними моделями на подіум вийдуть моделі plus size, дівчата-колясочниця і слабочуючі діти. Також вперше в історії заходу дефілювати будуть футболісти.
У Харкові стартує Kharkiv Fashion 2019: детальна програма

Учасниці шоу з особливими потребами з Харківської громадської організації «Креавіта» на подіумі не новачки. «Це європейський досвід Харкова. Беручи участь в Kharkiv Fashion 2019 ми говоримо світу і суспільству про те, що жінки на візках хочуть і можуть бути красивими », - розповіла голова організації Олена Шингарьова.

Компанію дівчатам з «КРЕАВІТА» складуть моделі plus size. Для них колекцію розробила дизайнер Ольга Железняк. «Підготовка до Kharkiv Fashion 2019 почалася ще восени. Але дати згоду на участь за півроку наперед дуже складно. Тоді було прийнято рішення шити колекцію в єдиному розмірі, а ближче до дати шукати моделей. І ось зовсім скоро буде оголошений кастинг, і всі бажаючі дівчата зможуть взяти в ньому участь. Досвідчені хореографи допоможуть жінкам освоїти мистецтво дефіле », - розповіла вона.

Можливість спробувати себе в ролі моделей знову надасться і вихованцям Харківського спеціалізованого навчально-виховного комплексу. Слабочуючі та глухонімі хлопці вже вдруге будуть співпрацювати з дизайнером Ольгою Ковтун. І в цьому році пройдуться по подіуму в образах з колекції «I do what I want», яка поєднує в собі практичність, вуличний стиль і зухвале настрій сучасних підлітків.

А ось спортсмени опиняться на подіумі вперше в історії Kharkiv Fashion. Ця честь надасться футбольній команді «Вовчанськ». Хлопці продемонструють одяг, розроблений слабочуючим дизайнером Олегом Тарнавським.

Як зазначила організатор проекту, начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Вікторія Грецька-Миргородська, Kharkiv Fashion - прекрасна творча платформа не лише для дизайнерів, а й для всіх людей, які хочуть стикатися зі світом фешн індустрії, незалежно від їх соціального статусу. «Мода повинна бути доступна всім. Ми прагнемо донести це в маси. Наші модельєри можуть і готові шити для людей з обмеженими можливостями, дітей та тих, у кого нестандартні параметри. Наша мета - допомогти дизайнерам заявити про себе, дати їм шанс вийти спочатку на всеукраїнський ринок, а потім вже спробувати свої сили на світових подіумах. Споживачеві ж ми хочемо надати можливість стильно одягатися і просто бути в курсі тенденцій світу моди », - зазначила вона.

Ведучим заходу в цьому році стане популярний латвійський виконавець і діджей Маркус Ріва.

21 березня в рамках Kharkiv Fashion 2019 пройде всеукраїнський конкурс молодих дизайнерів Start Fashion. 35 фіналістів будуть боротися за перемогу в шести номінаціях: «Street Fashion» (колекції одягу prêt-a-porte, розроблені для повсякденного використання), «National Style» (колекції за народними мотивами будь-якої країни світу), «De Luxe» (одяг для урочистих подій, вечірні сукні), «Eco Style» (колекції одягу з вторинних матеріалів), «Semicouture» (конкурс одного костюма, цілісного художнього образу) і «Free Style» (колекція одягу у вільному стилі). «Випускники» Start Fashion вже показують свої колекції по всьому світу - в Польщі, Італії та Арабських Еміратах.

В рамках конкурсу молодих дизайнерів Start Fashion 2019 пройде творча зустріч популярної письменниці Ірини Потаніної. Ірина Потаніна - українська письменниця, яка працює в різних жанрах. Пише як для дорослих, так і для дітей. Вона автор понад 25 сольних художніх книг. В даний час працює над циклом детективів, дія яких розгортається в Харкові 30-40-х років. Критики і цінителі літератури називають Ірину популяризатором Харкова і автором, який підтримує позитивний імідж Першої столиці. Зустріч з письменницею відбудеться 21 березня на Арт-заводі «МЕХАНІКА». Початок о 14:00.

Протягом усього Kharkiv Fashion 2019 буде працювати Design Market (торгово-виставкові зони вітчизняних і зарубіжних модельєрів і виробників одягу). А також бебі-зона Fashion Діти - територія дитячої творчості, краси і радості. Дітям розкажуть з чого починається мода, буде можливість взяти участь в створенні аксесуарів, дізнатися основи колористики та композиції, а також цікавий англійський. А також пройдуть урок позування і акторської майстерності від експертів, і стильна фотосесія з фотографом після.

Крім традиційних показів, у рамках проекту пройде форум, який буде включати в себе лекції провідних експертів модної індустрії України, майстер-класи, які будуть цікаві не тільки причетним до сфери моди, але і всім гостям заходу.

 

comments powered by HyperComments