Визначено переможців всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів Start Fashion

П'ятниця, 22 березня 2019, 14:18
Конкурс Start Fashion відбувся на Арт-заводі «Механіка» в рамках проекту Kharkiv Fashion 2019. Журі обрало володаря Гран-прі та переможців в 6-ти номінаціях.
Визначено переможців всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів Start Fashion

Гран-прі Start Fashion 2019 отримала Анастасія Калініна. Дівчина представила колекцію під назвою «Залиш ее живою». У номінації Street Fashion (колекції одягу prêt-a-porte для повсякденного використання) кращою стала Тіа Тайпс з колекцією «Твоє обличчя».

У National Style (колекції за народними мотивами будь-якої країни світу) переміг дизайнерський квартет Анни Скрипник, Діани Лакатош, Оксани Ожередова і Римми Кілчік з колекцією «Міфічній світ».

Номінацію Eco Style (колекції одягу з вторинних матеріалів) очолив Ілля Іванов з колекцією Un_fake. У Semicouture (конкурс одного костюма, цілісного художнього образу) кращою стала Вікторія Висоцька з колекцією Be Unique.

У номінації De Luxe (одяг для урочистих подій, вечірні сукні) перемогла Ольга Федорова. Дівчина представила на суд журі колекцію Rebom. А в номінації Free Style (колекції за народними мотивами будь-якої країни світу) журі підкорила колекція «Забіяка» дизайнера Анастасії Снадна.

«Своєю колекцією я намагаюся пропагувати у молодих людей ідею бути самим собою. Якщо у тебе є бажання щось зробити - роби це, міняй світ на краще. Не бійся експериментувати, бути смішним і нетривіальним. Я хотіла це підкреслити за допомогою історичних персонажів: Коко Шанель, Черчілль, Дали. Це ті люди, які не боялися нічого і поміняли хід історії», - зазначила вона.

Серед інших моделей, в показі колекції Анастасії Снадна брали участь солістки популярного українського гурту «Пающіє Труси».

Всього ж в фіналі Start Fashion 2019 брали участь 35 молодих дизайнерів з різних регіонів України. Всього ж, за словами організаторів, на проект було подано 134 заявки з 18 регіонів України, в тому числі учасник з Копенгагена (Данія).

Як повідомила начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради Вікторія Грецька-Миргородська, в цьому році конкурс проводиться вже втретє, і з кожним роком його масштаби зростають, як і кількість учасників.

«Основне завдання цього конкурсу - дати молодим дизайнерам можливість безкоштовно реалізувати свій потенціал і творчі ідеї. При цьому важливо не просто відпустити молодого модельєра у вільне плавання, а зробити так, щоб він і далі продовжував розвиватися і став справжнім дизайнером, відомим в Україні та світі. Щоб в подальшому його роботи, які він презентує в інших країнах, прославили наш Харків «, - зазначила Вікторія Грецька-Миргородська.

Модельєр Костянтин Пономарьов, який входив до складу журі відбіркового туру конкурсу, а також оцінював фіналістів, підкреслив, що вибрати переможців було складно. Більшість представлених ескізних варіантів викликали у журі великий інтерес. «Іноді ми йшли на авантюру, і нам було цікаво побачити деякі роботи наживо, оскільки ескізи викликали деякі питання. Тому ми дали можливість людям показати себе по максимуму», - сказав модельєр.

comments powered by HyperComments