Kharkiv Fashion 2019: кращі українські дизайнери, тренди весняно-літнього сезону, інклюзивний показ, футболісти на подіумі

Понеділок, 25 березня 2019, 17:21
Наймасштабніша подія Східної України Kharkiv Fashion 2019 пройшло на Арт-заводі «Механіка» з 21 по 23 березня. Модні покази відвідали тисячі харків'ян, гостей міста, зірки спорту і шоу-бізнесу.
Kharkiv Fashion 2019: кращі українські дизайнери, тренди весняно-літнього сезону, інклюзивний показ, футболісти на подіумі

На Kharkiv Fashion 2019 свій одяг представили 19 дизайнерів. Серед них Дмитро Захаревскій, Олег Фоменко, Катерина Чепак, Олег Тарнавський, бренди Lemoni, Puchka, Zoryana style, Lipar, Woolbook, Raslov, Vesna fashion, Porrima, Nadenu, MaKha, Bugrimatelier, Just Be Yourself, Atelier Natalya Burlutskaya, учасники Ukrainian Fashion Week бренд Factura, а так же модельєр з Греції Марія Тагалоу.

Поряд з професійними моделями на подіум традиційно вийшли колясочники - представники Харківської громадської організації «Креавіта». Цього разу вони разом з організаторами та дизайнерами Kharkiv Fashion представили концептуальну колекцію футболок молодіжного бренду Nadenu під назвою «We can». «Kharkov Fashion подарував нам усім почуття неймовірного єднання. Єднання з учасниками показу, з глядачами, із Всесвітом. Це щось неймовірне почуття, коли ти усвідомлюєш, що немає нічого неможливого! We can and we do! », - підкреслила голова організації Олена Шингарьова. Брала участь в показі і Паралімпійська чемпіонка Людмила Павленко.

Знову спробували себе в ролі моделей і вихованці Харківського спеціалізованого навчально-виховного комплексу. Слабочуючі та глухонімі діти вже вдруге співпрацювали з дизайнером Ольгою Ковтун.

А ось спортсмени виявилися на подіумі вперше в історії Kharkiv Fashion. Ця честь випала футбольній команді «Вовчанськ». Хлопці продемонстрували колекцію повсякденного одягу, розроблену дизайнером Олегом Тарнавським.

За словами головного організатора проекту, начальника Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради Вікторія Грецька-Миргородської, Kharkiv Fashion - це прекрасна творча платформа для всіх людей, які хочуть стикатися зі світом фешн індустрії. «Мода повинна бути доступна всім. Ми прагнемо донести це в маси. До того ж, щороку ми розширюємо географію Kharkiv Fashion і даємо можливість легкої промисловості нашої країни вийти на новий рівень. Цього разу захід об'єднав в собі не тільки модні покази, але й провідних фахівців фешн індустрії, сфери маркетингу і дизайну. Це дасть можливість усім бажаючим розвиватися в світі моди і отримати необхідні знання, щоб створити свій бренд і співпрацювати як з виробниками, так і з споживачами », - зазначила Вікторія Грецька-Миргородська.

Ведучим заходу в цьому році став популярний латвійський виконавець і діджей Маркус Ріва. Почесними гостями - народна артистка України Ольга Сумська з чоловіком Віталієм Борисюком.

Також в рамках Kharkiv Fashion 2019 пройшов Design Market (торгово-виставкові зони вітчизняних і зарубіжних модельєрів і виробників одягу), «Битва за Легпром 5» - управлінські поєдинки для представників легкої промисловості і конкурс для молодих дизайнерів Start Fashion. Журі конкурсу визначило переможців у шести номінаціях, а також володаря Гран-прі Start Fashion 2019. Так, головний приз конкурсу здобула Анастасія Калініна, яка представила колекцію під назвою «Залиш її живою». У номінації «Street Fashion» (колекції одягу prêt-a-porte для повсякденного використання) переможцем стала Тіа Тайпс з колекцією «Твоє обличчя».

У номінації «National Style» (колекції за народними мотивами будь-якої країни світу) перемогу здобув дизайнерський квартет: Ганна Скрипник, Діана Лакатош, Оксана Ожередова і Римма Кілчік з колекцією «Міфічний світ». Кращою колекцією в номінації «Eco Style» (одяг з вторинних матеріалів) була визнана робота Іллі Іванова - «Un_fake». У конкурсі одного костюма, цілісного художнього образу «Semicouture» журі присудило перемогу Вікторії Висоцької, презентувала колекцію «Be Unique» .У номінації «De Luxe» (одяг для урочистих подій, вечірні сукні) з колекцією «Rebom» перемогла Ольга Федорова. Кращою в номінації «Free Style» (колекції за народними мотивами будь-якої країни світу) була визнана колекція «Забіяка» дизайнера Анастасії Снадна, яку на подіумі представили зірки шоу-бізнесу, учасниці групи «Пающіє труси». ⠀

comments powered by HyperComments